Buldan: AKP ve küçük ortağının hikayesi bitti, bu ülkeyi yönetmeye hazırız

"Eğer kendinize güveniyorsanız, seçim kararı alın kurun sandıkları"

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP için “AKP ve küçük ortağı şunu bilsin ki onların hikayeleri çoktan bitti, artık yarı yolda kaldıklarını ve ilerleyemediklerini kendileri de biliyor ve bunun farkındalar” dedi. Buldan, HDP’nin ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan Batman’da partisinin 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada iktidara şu ifadelerle yüklendi:

AKP ve küçük ortağı şunu bilsin ki onların hikayeleri çoktan bitti, artık yarı yolda kaldıklarını ve ilerleyemediklerini kendileri de biliyor ve bunun farkındalar. Bunun için HDP’ye saldırmaktan başka bir yol bulamıyorlar ama bunlar da beyhude çabalar. Biz onların her yaptığını yüzlerine vurmak için alanlardayız, sahalarda, meydanlarda, kongre salonlarındayız. Biz diyoruz ki bu ülkede adalet, özgürlük, hukuk ve demokrasi yok. Bunları söylediğimiz için hakkımızda kapatma davaları açıyorlar. Ülkede yaşayan 83 milyon insan adalet, demokrasi özgürlük ve hukukun olmadığını biliyor, peki bu ülkede ne var? Yolsuzluk, talan, hırsızlık yalanla yönetim var, iftira atan iktidar var, halkı sömüren soyan bir iktidar var. 

HDP (18).jpeg
Fotoğraf: HDP


Erken seçim çağrısını tekrarlayan HDP Eş Genel Başkanı, şunları kaydetti:

Buradan çağrı yapıyoruz, eğer kendinize güveniyorsanız, seçim kararı alın kurun sandıkları. Hep birlikte halkın hakemliğine başvuralım, halk kimi tercih ediyor görelim. Biz her yönüyle hazırız. Seçimlere hazır olduğumuzu Batman’dan deklare ediyoruz. Yarın da bir ay sonra da yapılsa HDP seçimlere, ülkeyi yönetmeye hazırdır. Batman halkına soruyoruz: Hazır mısınız? O zaman büyümeye devam edeceğiz, güçlenmeye, örgütlenmeye, mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğiz. An serkeftin an serkeftin hevalino. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor, çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU