Kushner: Yüzyılın Anlaşması planı sonbahardan önce açıklanabilir

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, İsrail'de eylül ayında yapılması beklenen erken seçimin iptali halinde "Yüzyılın Anlaşması" planının sonbahardan önce açıklanabileceğini belirtti

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Bahreyn'in ev sahipliğinde başkent Manama'da düzenlenen "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayı sırasında  İsrail'in eylül ayında yapılması planlanan erken seçimleri iptal etmesi durumunda Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" planını sonbahardan önce açıklayabileceğini söyledi:

Biz gelişmeler oldukça bir ekip halinde bunu değerlendirerek Başkan'a öneriler sunuyoruz. Bu konuda ne yapacağı ise onun kararı. İsrail bir düzenleme yaparsa, biz de ortaya çıkan gelişmeler ışığında düzenlemeler yapacağız.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesine çözüm amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planının detayları netleşmese de uluslararası basında plana dair bazı bilgiler yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu planın Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içerdiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU