Montaj CHP videosu ortalığı karıştırdı

CHP'nin yerel seçimlerde kullanacağı propaganda filmi olduğu iddia edilen filmin gerçek olduğunu zannederek köşesine taşıyan yazar Ahmet Hakan Coşkun ile CHP'li Mehmet Bekaroğlu karşı karşıya geldi

Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kullanacağı reklam filmi olduğu söylenen bir video dolaşıma girdi. Videoda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "İki alem vardır; ilki varlık alemi ikincisi mana alemidir der. 'Varlık alemi gündüz gibidir' der. Olanı biteni açıkça görürsün, kendini kolayca ele verir. 'Mana alemi ise gece gibidir' der. Onu bulmak için mutlaka gönül ışığını yakman gerekir. 'Gönül ışığını yakarsan' diyor 'mana aleminin ne olduğunu keşfedersin' diyor. Kim söylüyor; Hazreti Mevlana söylüyor" diyerek konuşmasına başladığı görülüyor.

Videoda İslam'ın barış dini olduğunu söyleyen CHP lideri, "İslam dünyasında neden kan akıyor" diye soruyor.

Bu video Twitter'da Hür Aktivist isimli bir kullanıcı tarafından CHP'nin seçim filmi olduğu iddiasıyla paylaşıldıktan sonra milyonlarca kişi tarafından izlendi. Hızla yayılan videoya tepkiler de geldi. Bu tepkiler üzerine Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun bir yazı kaleme alarak şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti taraftarı olan bazı kesimler ise bu filmden hiç mutlu olmamışlar!

“Samimi değil” diyerek...

“Dini siyasete alet ediyor” diyerek...

“Oy almak için bunu yapıyor” diyerek...

“İnanmadığı şeyleri söylüyor” diyerek...

Yüklendikçe yükleniyorlar.

Bu yüklendikçe yüklenenlere...

Şu üç soruyu sormakla yetineceğim:

SORU BİR: Adamın kalbini yarıp baktınız mı da inanmadığı şeyleri söylediğini bu denli kolay bir şekilde söyleyebiliyorsunuz?

SORU İKİ: Dini değerleri siyaset sahnesine taşımak, sadece AK Parti’ye tanınmış bir hak mı da CHP bunu yapınca ayağa kalkıyorsunuz?

SORU ÜÇ: AK Parti yenilenebilir, değişebilir, gelişebilir de CHP yenilenemez, değişemez, gelişemez mi?"

Teyit.org videodaki görüntülerin 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi çekildiğini, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaptığı konuşmadan alındığını tespit etti. Görüntüler ile konuşmanın montajlanarak biraraya getirildiği belirlendi. 

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından CHP'den Ahmet Hakan Coşkun'a eleştiri geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu teyit.org'un haberinin linkini "ah Ahmet Hakan ah diyerek" paylaştı. 

 

Bekaroğlu'nun tweeti üzerine Ahmet Hakan'dan cevap gecikmedi. Coşkun yazısında, söz konusu videonun CHP'nin seçim filmi olduğunu söylemediğini savundu.

 

DAHA FAZLA HABER OKU