NATO ile Ukrayna siber işbirliği anlaşması yapacak

Devlet kurumlarına yönelik düzenlenen siber saldırı konusunda NATO uzmanlarının Ukrayna’ya desek verdiği ve bu işbirliğinin devam edeceği açıklandı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanishyna ile ortak açıklama yapmıştı / Fotoğraf: NATO

NATO uzmanlarının, bazı devlet kurumları bugün siber saldırıya uğrayan Ukrayna'ya destek verdiği, NATO ile Ukrayna'nın yakında siber işbirliği anlaşması yapacağı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın devlet kurumlarının siber saldırıya uğraması hakkında açıklama yaptı.

Saldırıları güçlü şekilde kınadığını belirten Stoltenberg, NATO'nun Brüksel'deki siber güvenlik uzmanlarının Ukraynalı uzmanlarla mevcut siber faaliyetler hakkında bilgi alışverişi yaptığını kaydetti.

Ayrıca Ukrayna'daki NATO uzmanlarının da Ukrayna makamlarına sahada destek verdiğini aktaran Stoltenberg, "Önümüzdeki günlerde NATO ve Ukrayna, NATO'ya ait 'kötü amaçlı yazılım paylaşma platformuna' Ukrayna'nın erişimini de içeren, geliştirilmiş siber işbirliği hakkında bir anlaşma imzalayacak" ifadesini kullandı.

Bazı kamu kurumlarının interner siteleri çalışmıyor

Ukrayna'da Dışişleri Bakanlığının da aralarında olduğu bazı kurumların internet siteleri siber saldırıya uğramıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, geniş kapsamlı bir siber saldırı nedeniyle kendi bakanlıklarının ve bazı kamu kurumlarının internet sitelerinin çalışmadığını bildirmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU