Türkiye-Ermenistan görüşmesi sonrası Dışişleri'nden açıklama: Müzakereler ön şartsız sürdürülecek

Açıklamada, "Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır" denildi

Fotoğraf: AA

Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ile ilgili yapılan ilk görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Özel temsilciler Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın Rusya'nın başkenti Moskova’da biraraya geldiğinin hatırlatıldığın açıklamada şunlar kaydedildi:

Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır.

Açıklamada, özel Temsilciler arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve tarihinin diplomatik kanallardan bilahare belirleneceği kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU