Akşener: AKP'li yöneticiler, Erdoğan'a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler

"Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek TBMM’ye. Arkadaşlarım 'evet' oyu verecek"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çözüm süreci döneminde PKK'lı birisi ile çekilen fotoğrafları basında yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeye partisinin “evet” oyu vereceğini söyledi. İYİ Parti lideri, iktidarın bu konuda muhalefete yaptığı eleştirileri de "AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediği söylemleri çok ilginç. Muhtemelen Erdoğan’a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler" diyerek değerlendirdi.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İktidar temsilcilerinin İYİ Parti ve CHP'ye yönelik olarak "Semra Güzel konusunda söz edemediler" şeklinde yaptıkları açıklamalar hakkındaki görüşü sorulan Akşener, şunları söyledi:

Bildiğim kadarıyla AKP Genel Başkanı Sayın Erodğan’ın da bu konuda ne dediğine dair bir bilgim yok. Bu sabah dediyse bilemem. AKP yöneticilerinin ısrarla bu konu üzerinden kimsenin bir laf etmediği söylemleri çok ilginç. Muhtemelen Erdoğan’a duydukları gıcıklığı bizim üzerimizden ortaya döktüler. Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek TBMM’ye. Bu fezlekeye, arkadaşlarımdan bildiğim “evet” oyu verecek arkadaşlarımız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çözüm sürecini hatırlatan İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Biz açılıma karşıydık, bu fotoğraflar o zaman da suçtu, o zaman neredeydiniz? Çadır mahkemelerinden Türk bayrağını kaldıranlar, megri megriler, Oslo'da yapılan pazarlıklar, omuzlarında ABD bayraklarıyla geçiş yapan peşmergeye lahmacun ısmarlayan valiler, kaymakamlar... Bunlara izin verenler hakkında da fezleke düzenlenmesi lazım.

"Fezleke konusudur"

Akşener’e Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" şeklindeki açıklamasına dair yorumu soruldu. İYİ Parti lideri özetle şunları söyledi:

Türkiye bir hukuk devletiyse, terörden yargılanmış ve terörist başı tanımı ile İmralı’da cezasını çeken bir şahıs ve gene terör suçlamasıyla Edirne’de bir kısım mahkemesi devam eden bir şahıs ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan; mektup arkadaşı Öcalan ile Demirtaş arasındaki hesaplaşmayı söylüyor. Bu da bir fezleke konusudur.

"Kendisinin de adaylığı belli değil"

Erdoğan'ın "Karşıma aday çıkaramıyorlar" şeklindeki ifadesini de bir soru üzerine değerlendiren İYİ Parti lideri, "Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ağzından duymadım ama Millet İttifakı'nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU