Yahudi insan hakları örgütü Amazon'daki Nazi filmlerinin kaldırmasını istiyor

Amerikalılar Antisemitizme Karşı grubu, Amazon Prime video ağında yayınlanan 30 klasik Nazi propaganda filmi buldu

Simon Wiesenthal Merkezi Dekan Yardımcısı ve Küresel Sosyal Eylem Direktörü Haham Abraham Cooper, çarşamba günü Jeff Bezos'dan Amazon Prime´daki Nazi propaganda filmlerinin kaldırılmasını istedi / Kolaj: Independent Türkçe

Simon Wiesenthal Merkezi Dekan Yardımcısı ve Küresel Sosyal Eylem Direktörü Haham Abraham Cooper, çarşamba günü Jeff Bezos'dan Amazon Prime'daki Nazi propaganda filmlerinin kaldırılmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalılar Antisemitizme Karşı grubu, Amazon Prime video ağında yayınlanan 30 klasik Nazi propaganda filmi buldu. Grup, "‘Leni Riefenstahl'ın filmleri, Nazi'nin iktidara yükselişinde kilit rol oynayan propagandanın yayılmasında etkili olmuştu" dedi.

Bezoss'a mektup yazdı

Simon Wiesenthal Merkezi Direktörü Haham Cooper, Bezos'a yazdığı açık mektupta, "Bu filmler İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 milyon masum Yahudi'nin toplu katliamına doğrudan yol açan Yahudi nefretinin yaratılmasına ve sürdürülmesine yardımcı oldu. 20 Ocak’ta aralarında sekiz doktor ve din adamının da bulunduğu 15 Alman Bakanının oybirliğiyle Nazilerin ulaşabileceği her Yahudi'yi öldürmeye karar vermelerinin 80. yılı olacak. Buna ek olarak, 27 Ocak’ta Uluslararası Holokost Anma Günü Birleşmiş Milletler ve Auschwitz'de resmi törenlerle anılacak. İnternetin gücünü çoğu kişiden daha iyi biliyorsunuz. Lütfen bu iki önemli tarihi, nefret propagandası yapan Nazi filmlerinin Amazon'dan kaldırıldığını duyurmak için kullanın. Lütfen antisemitizm ve bağnazlıkla mücadele için üzerinize düşeni yapın" ifadelerini kullandı.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU