Hakan Atilla'nın eski görevini yürüten Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Erkan Kilimci görevden alındı

Reuters'ın haberine göre Halkbank'ın Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Kilimci görevden alındı. Kilimci bu göreve şubat ayında atanmıştı

Daha önce TCMB Başkan Yardımcılığı da yapan Erkan Kilimci, şubat ayından bu yana Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı görevindeydi. Fotoğraf: AA

Reuters'ın konuyla ilgili iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Halkbank'ın Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Kilimci görevden alındı. 

Ataması 11 Şubat'ta yapılan Kilimci'nin neden görevden alındığı ile ilgili resmi bir açıklama gelmezken, Halkbank yetkilileri Reuters'a yorum yapmayı kabul etmedi. 

VOA: Hakan Atilla 19 Temmuz'da tahliye olacak

Halkbank'ın toplamda yedi genel müdür yardımcılığı bulunuyor. 

İş adamı Rıza Sarraf ile işbirliği yaparak, altın ve gıda ticareti yoluyla ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla yaklaşık iki yıldır ABD'de yargılanan Hakan Atilla, 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu ABD’de gözaltına alınmadan önce Uluslararası Bankacılık Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını yürütüyordu. Atilla, bu göreve 2011’de atanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Voice of America’nın bugün yayınlanan ve Atilla’nın avukatlarına dayandırdığı haberine göre eski Halkbank yöneticisinin 19 Temmuz’da tahliye olarak Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Atilla'dan sonra Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na gelen Hakan Eryılmaz, ekim ayında görevden ayrılmıştı. 

Erkan Kilimci kimdir? 

1976 doğumlu Erkan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Bölümü'nde tamamladı. 

Çalışma hayatına Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Kilimci, banka ve sermaye piyasası kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Kilimci, 17 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasalar Genel Müdürlüğü'ne, 12 Mayıs 2016 tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Kilimci, Ağustos 2018'de Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu'nda yer almak üzere TCMB'deki görevinden istifa etmişti. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU