Yeni Şafak yazarı: Öcalan’ı İmralı’ya diri diri kaç kez gömdüler

“İmralı’daki ele başına kafa tutan Edirne’deki eski eş başkanın, girdiği angajman, yeni gelişmelere gebe”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Abdullah Öcalan ile PKK ve HDP arasında yaşandığı ifade edilen görüş ayrılıklarını köşesine taşıdı.

Öztürk, bugünkü köşe yazısında İmralı Zabıtları’ndan da bazı kesimler aktararak PKK'nın Öcalan’ı birçok kez “diri diri gömdüğünü” söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, yazısının “Edirne’nin angajmanları, HDP ve PKK içinde yeni gelişmelere gebe” başlıklı kısmında da şu ifadeleri kullandı:

2019 İstanbul’da yenilenen seçimlerin hemen öncesinde, Öcalan’ın bir akademisyen eliyle gönderdiği mektup ortaya çıktı. Mektuptan daha önce haberdar olan HDP’nin eski eş başkanı Edirne’deki cezaevinden alelacele peş peşe tivitler atarak pozisyon aldı.

O gün yaşanan tablo, yine İmralı, Kandil ve Edirne arasındaki savaşın göstergesiydi! Kendi aralarındaki güç savaşını kim kazanacak merak ediyoruz. Çünkü, İmralı’daki ele başına kafa tutan Edirne’deki eski eş başkanın, girdiği angajman, yeni gelişmelere gebe. Takipteyiz.

Erdoğan ne demişti?

Hasan Öztürk’ün yazısı Erdoğan’ın kullandığı dikkati çekici ifadelerin ardından geldi.

Dünkü konuşmasında Erdoğan, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı şu ifadelerle eleştirmişti:

Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU