Kılıçdaroğlu: Erdoğan, İmralı'nın postacılığına soyunmuş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" sözlerini "Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o" diye değerlendirdi

Fotoğraflar: Reuters

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuştu. 

Toplantının ardından basın mensuplarının sorlarını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alarak "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" ifadesini kullanmasını şöyle değerlendirdi:

Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. 'Acaba bize oy verebilirler mi?' diye. Selamlarını getirdi. Devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık. Millet tahammül edemiyor. Yalana, zamma, haksızlığa tahammül edemiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'li Güzel'in fotoğrafı: Muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, PKK’lı Volkan Bora ile beraber çekildiği fotoğrafların basına servis edilmesine de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğrafı gördüğümde sordum, 'Ne zaman çekilmiş' diye. Bunların İmralı’ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde o fotoğraf çekilmiş. Bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır. Nasıl oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin, bu ülkeyi yönetmiyor muydun, aklın başında mıydı? Bunların sorulması lazım" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU