Yaz sıcağında iş yerinde nasıl giyinmeli?

Hafif kumaşlar ve bol elbiseler tercih edin

Yazın doğru giyinme ipuçları arasında doğru kumaş ve renk kadar dengeli ve iyi terzi dokunuşlarına sahip kıyafetler tercih etmek de bulunuyor / Fotoğraf: Pinterest

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte çalışanlar iş yerinde ne giyeceği noktasında da tereddütler yaşamaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hiç kimse koltuk altlarında ter izleriyle ofise girmek istemez ancak göbeği açık bir tişört ve mini bir kot pantolonla işe gitmek de uygun bulunmaz.

Her yıl yine yeniden düştüğümüz bir çelişki var: Yaz aylarında ofiste hem görgü kurallarını çiğnemeden hem de şık bir şekilde nasıl giyinebilirim?

İşte sıcak havalarda vücut ısınızı düşük tutmanız ve aynı zamanda şık giyinmeniz için birkaç öneri:

1-Seçtiğiniz kumaşlara dikkat edin

giyim1 The Independent.jpg
Fotoğraflar: The Independent 

 

En iyi yaz gardrobu tekstil bilgisi ışığında düzenlenendir.

Normalde alışkın olduğunuz sert deriler ve süetler 30 derece sıcaklık ve üzeri için uygun değildir. Kullanabildiğiniz kadar hafif kumaşlar kullanın: keten, müslin ve bol kotların hepsi de giydiğinizde masanızda terlemeden çalışabileceğiniz nefes alan kumaşlardır. Daha açık renkler seçmeniz de daha az terlemenize yardımcı olacaktır.

2-Denge anahtar kelimemiz

 

Her ne kadar yazı vücudunuzu kısmen açıkta bırakacak kıyafetler giyerek geçirmek isteseniz de, böyle giyinmek her güneş gören açık alanda, masa başında veya herhangi başka bir yerde görgü kurallarına uygun düşmeyebilir.

Tabii ki işe giderken bikini giymek aklınızdan geçmemiştir ancak omuzları açıkta bırakacak üst giysiler ve mini etekler gibi sıcak havalarda giyilen çeşitli ürünler ofis ortamına uygun düşebilir.

Elbette bu söylediklerim bacak veya kollarını açıkta bırakmanın dahi riskli olacağı sıkı giyim kodu kuralları bulunan iş yerleri için geçerli değil. Tavsiyelerim daha rahat ortamlarda çalışanlar için tartışmalı görülebilir.

Bu yüzden en iyi çözüm yollarından biri dengeli giyinmektir. Teninizin bir kısmını açıkta bırakacak bir kısmını da kapatacak giysiler tercih etmekten bahsediyorum. Buna örnek verecek olursak, diz üstü bir elbisenin üstüne uzun kollu keten bir bluz giyebilirsiniz.

3-Terzi dokunuşları hayat kurtarır

 

Daha kısa etek boylarını gardrobunuzdan tamamen kaldırmak zorunda değilsiniz. Ama dolabınız bir tık işyerinde giyilemeyecek kategorisine kaçan çeşitli şort, etek ve elbiselerle doluysa, o zaman mağazalarda satılan iyi terzilik örneği kıyafetlerden satın alabilirsiniz.

4-Hiçbirini yapamazsanız, basit giyinin

 

İşyerinde klasik efil efil bir diz boyu elbise giymenizde hiçbir sakınca yoktur. Özellikle de güneş yanığınız varsa.

Eğer elbisenizin askıları çok inceyse ve yakası çok açıksa bazı ufak taktiklerle bunları da iş yerinde giyilebilir hale getirebilirsiniz. Örneğin elbisenin altından yakanızı kapatacak beyaz bir sıfır kollu giyebilirsiniz.   

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU