Flyone Armenia: Türkiye, 2 Şubat'tan itibaren Erivan-İstanbul arasında sefer yapmamıza izin verdi

Şirketin icra kurulu başkanı, "Türk makamları, (Erivan'dan İstanbul'a) uçuşların yapılmasına izin verdi. İlk sefer 2 Şubat'ta yapılacak. Uçuşlar haftada 2 kez gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Flyone Armenia'nın İcra Kurulu Başkanı Aram Ananyan, Türkiye'nin şirkete 2 Şubat'tan itibaren Erivan ile İstanbul arasında sefer yapmasına izin verdiğini duyurdu.

Ananyan, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Türk makamları, (Erivan'dan İstanbul'a) uçuşların yapılmasına izin verdi. İlk sefer 2 Şubat'ta yapılacak. Uçuşlar haftada 2 kez gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Ermenistan Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan da Türk Pegasus Havayolları'nın başkent Erivan'a sefer yapmasına izin verildiğini bildirmişti.

İki ülke arasında son aylarda normalleşme süreci başlatılmış, karşılıklı olarak özel temsilci atanmıştı.

Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 15 Aralık'ta Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti. Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan da, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olarak atanmıştı.

Türkiye ve Ermenistan temsilcilerinin ilk toplantısı 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacak.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU