Bakan Koca: Hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişiler karantinaya alınmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı. Koca yaptığı açıklamada Omicron varyantının Türkiye'de baskın varyant haline geldiğini duyurdu.

Koca şunları kaydetti:

Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler. Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır

 

145 kişi daha hayatını kaybetti

Bakan Koca günlük Kovid-19 bilgilerini de paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 77 bin 772 kişinin testi pozitif çıktı 145 kişi ise hayatını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa'da

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Koca paylaşımında, "Omicron kaynaklı gelişmeler tedirgin edici olmakla birlikte, durumu hayatımızın normal akışı içinde aşabileceğimize kuşku yok. Aşıyla elde edilen sonucu, hatırlatma dozunun önemini, maske ve sosyal mesafenin olayları kontrol altına almadaki etkisini biliyoruz. O halde güç bizde!" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU