Mısır ve Filistin barışı canlandırmak için istişarelere devam etme konusunda anlaştı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistinli mevkidaşı Sina'nın güneyinde bulunan Şarm el-Şeyh şehrinde bir araya geldi

Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas, barış sürecini canlandırmak için Ürdün'ün katılımıyla ikili veya üçlü düzeylerde yoğun istişare ve koordinasyonun sürdürülmesi konusundaki anlaştı.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Sisi salı günü, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ve beraberindeki heyeti,  Sina'nın güneyinde bulunan Şarm el-Şeyh şehrindeki Mısır Genel İstihbarat Servisi (GID) Başkanı General Abbas Kamil’in ofisinde karşıladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sisi'nin Mısır’ın, barış müzakerelerinin yeniden başlamasına olanak sağlayacak siyasi bir yol bulmak üzere Filistin davasının çözümünü destekleyen tutumunun, uluslararası meşruiyete uygun olarak Filistin’deki istikrarın ve onun uluslararası ve bölgesel diplomasideki varlığının desteklenmesi konusundaki kararlığını sürdürdüğünü mevkidaşı Abbas’a ilettiğini söyledi.

Abbas dün yaptığı açıklamada, Filistin davasını destekleme ve Filistin halkının karşı karşıya olduğu çeşitli zorluklarla yüzleşmesine katkıda bulunma konusunda Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi'nin liderliğindeki samimi çabalara karşı memnuniyetini dile getirdi. Abbas ayrıca, Filistin meselesinde adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşmak amacıyla Mısır'ın bu konudaki tarihî rolüne, istikrarına ve sürekliliğine övgüde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü görüşmede, Gazze Şeridi'nin yeniden yapılanma çabalarının gözden geçirilmesinin yanı sıra son dönemde Mısır’ın yoğun bölgesel çabaları ve temasları ışığında Filistin meselesini de etkileyen tüm iç, bölgesel ve uluslararası düzeydeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU