Washington: Rusların güvenlik görüşmelerinde ciddi olup olmadığını söyleyebilmek için henüz çok erken

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya’nın Ukrayna ve çevresinde güvenlik konusundaki gerginlikleri hafifletme konusunda ciddi olup olmadığını söyleyebilmek için çok erken olduğunu belirtti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki/ Fotoğraf: AP

Şarkul Avsat’ın Fransız haber ajansı AFP’nin aktardığına göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cenevre’de ABD’li ve Rus yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rusların diplomasi yolunda ilerlemede ciddi olup olmadığını söyleyebilmek için henüz çok erken” ifadelerini kullanırken, ciddi bir şekilde müzakere etmeye hazır olup olmadıklarını ya da  bunu, diplomasinin başarılı olmasının mümkün olmadığını söylemek için bir bahane olarak kullanıp kullanmayacaklarını görmek için beklenmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NATO ile Rusya arasında bugün görüşmeler gerçekleştirilecek. Ayrıca perşembe günü Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) ile Rusya arasında da üçüncü bir görüşme yapılacak.

Washington ve Avrupalı ​​müttefikleri Rusya’nın güçlerini Ukrayna sınırından çekmesi için baskı yaparken Moskova, Batı’nın Kremlin’in güvenlik garantileri olarak sunduğu uzun bir talep listesini onaylamasını istiyor.

Psaki açıklamalarında ABD’nin, Rusya tarafından sunulan Ukrayna’nın ileride bir gün NATO’ya katılması olasılığının reddedilmesi talebinin kabul edilmediğini yineledi. Ayrıca, bu konudaki kararın, başta ülkelere değil, Ukrayna ve NATO üyesi 30 ülkeye bağlı olduğunu belirtti ve “Diplomatik yolun parçası olabilecek bir dizi görüşme var ancak, sonuç olarak bu konuda ciddi bir tutuma sahip olup olmayacakları Rusların kararı” İfadelerini kullandı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU