ABD ordusu, halktan da gönüllülerin katıldığı gerilla savaşı tatbikatı yapacak

Yapılan açıklamada, "Özel Kuvvetler adaylarının Özel Kuvvetler Yeterlilik Kursu eğitimlerinin son testi olarak çok sayıda ilçeyi kapsayacak bir gayrinizami harp tatbikatına tabi tutulacağı" denildi

Fotoğraf: Reuters

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, özel kuvvetlere yeni katılacak askerleri gerçek bir gerilla savaşı senaryosunda test etmek üzere,  gayrinizami harp tatbikatı gerçekleştirecek.

ABD'nin Kuzey Carolina'daki Fort Bragg Üssünden AA muhabirine yapılan açıklamada, "Özel Kuvvetler adaylarının Özel Kuvvetler Yeterlilik Kursu eğitimlerinin son testi olarak çok sayıda ilçeyi kapsayacak bir gayrinizami harp tatbikatına tabi tutulacağı" ifade edildi.

"Robin Sage" adlı tatbikatın 22 Ocak ile 4 Şubat arasında yapılacağı belirtilen açıklamada, tatbikata ABD Kara Kuvvetleri John F. Kennedy Özel Harp Okulu öğrencilerinin katılacağı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, gayrinizami harp tatbikatının Kuzey Carolina'da 26, Güney Carolina'da 2 ilçede eş zamanlı yapılacağı bilgisine yer verildi.

Halktan da gönüllü katılımcılar alınacak

Gerçeğe yakın ve geniş bir alana yayılmış gayrinizami harp senaryosu üzerine kurulu tatbikata ilişkin açıklamada, "Tatbikatta, adaylar, gerçek dünyanın zorluklarını göğüslemek üzere sorunları analiz etmeye ve çözmeye zorlayan, silahlı çatışmanın olduğu bir siyasi istikrarsızlık senaryosuna yerleştirilecek." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Fort Bragg'daki birliklerden askerler de tatbikata destek verecek. Bu askerler, Pineland (tatbikat alanı) direniş hareketi olarak da adlandırılan muhalif güçler ve özgürlük savaşçısı gerillalar olarak gerçeğe yakın harekat icra edecek. Bu birlikler eğitim tatbikatında kritik bir rol oynamaktadır. Tatbikata daha da gerçekçilik katmak için eyalet genelindeki sivil gönüllüler rol oyuncuları olarak katılacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU