Akşener: Enes'i hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik

"Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın ve genç ölümlerini silelim. Ben ve partim açık gönüllülükle her türlü katkıyı vermeye hazırız"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cemaat yurdunda gördüğü baskılar sonucu yaşamına son veren tıp fakültesi Enes Kara hakkında "Hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik" dedi. İktidara genç ölümlerin durdurulması için çağrı yapan İYİ Parti lideri, "Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın ve genç ölümlerini silelim. Ben ve partim açık gönüllülükle her türlü katkıyı vermeye hazırız" dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada cemaat yurdundaki baskılara dayanamayıp intihar eden Enes Kara ile erkekler tarafından öldürülen Raziye Oskay ve Dilara Yıldız’a değindi:

Artık yeter bu ölümlerin artık durması gerekiyor senin de çocukların var, bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta gençlerimiz ölüyor, kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın ve genç ölümlerini silelim. Ben ve partim açık gönüllülükle her türlü katkıyı vermeye hazırız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Erdoğan’ın bu çağrıma cevap vereceğinden emin değilim. Sayın Erdoğan son günlerde iyi değil” diye devam eden Akşener, şunları kaydetti:

Her gün egosantrik serzenişlerinin her gün yenisini izlemek zorunda kalıyoruz. Öfke nöbetlerine maruz kalıyoruz. Güven ve istikrar diye çıktığı yolda bilginin yerini cahilliğe, sağduyunun yerini öfkeye bıraktığını görüyoruz.

“Milletimiz her gün fakirleşiyor”

Milletimiz her geçen gün fakirleşiyor, enflasyon canavarı her geçen gün paramızı da itibarımızı da eritiyor. Bütün bunlar olurken Sayın Erdoğan için saray sefası devam ediyor. Utanmadan meydanlarda verdikleri sözleri göreve gelince hatırlamaz, hatırlatanlara saldırırlar diyor. Şuur altının yüzüne çıkışı. 20 yıldır kendisi iktidar, 20 yıldır meydanlarda söz veriyor, 20 yıldır sözlerinin arkasında durmuyor.

“Vicdansız bir adam oldun”

Erdoğan vatandaşı az gezerken sefa sürebilen vicdansız bir adam oldun. Geçmiş iktidarların hatalarından ders alırdın, şimdi doğruları duyamayacak kadar sağır bir adam oldun. Eskiden bilgi ve tecrübe sahibi insanları etrafında toplardın, şimdi şakşakçıları topluyorsun. Milletin yüzüne bakmıyorsun, yüzüne bakmıyorsun. MÜSİAD Başkanı bile faizlerdeki düşüşün iş dünyasına yansımadığını söyledi.


KYK çözümü

Akşener, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden katkı kredisi alan öğrencilerin geri ödemeleri için hazırladıkları programı da konuşmasında paylaştı. 

Program’a katılan öğrenciler;maddi imkânları ölçüsünde, borçlarının en az yüzde 10’unu,faizsiz olarak, ve uygun bir ödeme planı ile, nakit olarak geri ödeyecekler.Kalan yüzde 90’ını ise, Sosyal Sorumluluk projelerinde çalışarak ödeyecekler. 

Bu çözüme bir örnek veren İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Mesela 25 bin lira kredi borcu olan yeni mezun bir eğitim fakültesi mezunu gencimizi düşünelim. Bu genç kardeşimiz, programa başvurduktan sonra yüzde 10’luk borcu olan, 2500 lirayı yapılandıracak. İstihdam durumuna bağlı olarak, bu ödemeyi erteleyebilecek veya ona uygun olarak sunulan vade seçenekleri ile örneğin 36 ay vadeyle, ödemesini gerçekleştirebilecek.

Sonrasında ise kalan borcu karşılığında, eğitim başlığı altındaki projelerde, bir yıl boyunca, haftada bir gün, 1-2 saat çalışacak. Böylece hem borcunu ödeyecek, hem de gönüllü çalıştığı programda okuma yazma zorluğu çeken öğrencilere destek olabilecek. Yani hem öğrencilerimiz, hem toplumumuz kazanacak.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU