Selvi: Erken seçim konusu ve AK Parti’nin yeni hikâyesi

“AK Parti ikinci 20 yılını planlıyor”

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’nin iktidarda bir 20 yıl daha planladığını yazdı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında “AK Parti ikinci 20 yılını planlıyor” dedi ve AK Parti’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in yaptığı bir çalışmayı referans vererek şunları yazdı:

İkinci 20 yıla hazırlanırken, ilk 20 yılın da bir envanterini çıkarmak gerekiyor. AK Parti ilk 20 yılda altyapıya hizmet etti. Yollara, havaalanlarına, hızlı trene, hastanelere büyük yatırımlar yapıldı. Elbette ki altyapı hizmetleri bitmez. Ama altyapıda önemli bir ilerleme sağlandı. Zaten Avrupa da altyapısını tamamladıktan sonra kaynaklarını bir daha o alana yatırmadı. Bireyin zenginleşmesi ve refahına kaynak aktardı. Mustafa Şen bunu, “Güçlü devlet, güçlü Türkiye” olarak özetliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yeni bir hikâye”

Şimdi yeni bir hikâye yazmak gerekiyor. AK Parti’nin ikinci 20. yıl vizyonu da bunun üzerine oturuyor: “Zengin birey, güçlü devlet.” Tabii son 3-4 aydır dövizdeki anormal yükseliş ve fiyat artışlarının halkımızı sarstığı bir dönemde, “Zengin birey, güçlü devlet” teması çok önemli. Güçlü devlet, zengin bireyin zıttı değil. Tam aksine zengin bireyi, güçlü devletin üzerine inşa ettiğiniz zaman anlamlı oluyor.

Selvi, 2022 yılında erken seçim olmayacağını da öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

AK Parti’nin ikinci 20’nci yıl vizyonunu paylaştıktan sonra küt diye, “Erken seçim olacak mı?” sorusunu ortaya atmamın bir nedeni var. Asgari ücretteki artış, memur ve emeklilere yapılan zamlar nedeniyle, “İktidar erken seçime mi gidecek?” sorusu ortaya atıldı.

AK Parti’nin yetkili kurullarında yapılan değerlendirmelere bir de o yönüyle kulak kabarttım. Ekonomiyle ilgili rahatlamanın hissedilmesi için yeni enstrümanların devreye sokulması bekleniyor. Bunlar 2022 yılının ilk çeyreğinde yapılacak. Ne kadar tedbir uygulamaya konulursa konulsun, 2021 yılının son 3 ayında yaşanan ağır ekonomik sıkıntıların hemen düzelmesi beklenmiyor. Vatandaşların nisan ve mayıs ayıyla birlikte ekonomik iyileşmeyi hissetmeye başlaması bekleniyor. Ama asıl hedef, fiyatların düşmesini ve refah artışını sağlamak. O nedenle 2022 yılı için seçim yılı değil, geçim yılı demek daha doğru olur. 2022 yılı, enflasyonla mücadele yılı olacak.

Mustafa Şen, “Erdoğan, politik uzay zamanı büktü, seçim yapıldı” demişti

Selvi’nin yazısında referans verdiği Mustafa Şen, GENAR Araştırma Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada bir açıklamasıyla gündem olmuştu.

2018 yılında CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Şen, “Fazla iddialı gibi gelse de politik uzay zaman bükülmüştür Tayyip Erdoğan tarafından. 24 Haziran 4 Mayıs'a getirilmiştir ve bugün itibarıyla seçim bitmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU