Rekabet Kurumu Başkanı: Zincir marketlere ceza getiren tüm yazışmaları yayınlayacağız

Küle, “Cezanın nedenini, tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz" dedi

Fotoğraf: AA

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, zincir marketlere kesilen 2,7 milyar liralık cezanın gerekçeli kararının hafta başı açıklanacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen "Ödeme Hizmetlerinde Finansal Teknolojiler Paneli"nde konuşan Küle şunları söyledi:

Zincir marketler ve bir tane tedarikçi olmak üzere toplam yaklaşık 2,7 milyar liralık bir idari para cezası vermiştik Rekabet Kurumu olarak. Bu karara gerekçe teşkil eden tüm delilleri, yapmış olduğumuz çalışmaları ve alınan karardaki delil niteliği taşıyan tüm yazışmaları, iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda görebileceksiniz.

Küle ayrıca, “Cezanın nedenini, tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz" dedi.

Ne olmuştu?

Rekabet Kurumu zincir marketlerin kendi aralarında doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların ve fiyat geçişlerinin koordinasyonunun sağlandığını tespit etmişti. 

Kartel yaptıkları belirlenen zincir marketlere toplam 2,7 milyar lira idari para cezası verilmesine karar verilmişti.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU