AK Parti’li üyelerden önerge: Halk Ekmek, ekmeği uzun kuyruklar oluşturduktan sonra mı getiriyor?

"Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma yapılıyor mu?"

Fotoğraf: BirGün

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin yeni yıldaki ilk oturumu, Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında Belediye Meclisi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Katip üyelerin, soru önergelerini okumasının ardından Halk Ekmek önünde yaşanan kuyruklar gündeme geldi.

AK Partili Meclis üyeleri Abdullah Emin Tekin ve Fatih Ünal'ın verdiği önergede, "Halk Ekmek tarafından ekmekler büfelere uzun kuyruklar oluşturduktan sonra mı getiriliyor? Günde kaç kere ekmek getiriliyor? Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma yapılıyor mu?" soruları yer aldı.

Önergeye ilişkin söz alan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Halk Ekmek'te “sıkıntı olduğunu” iddia ederek ilçe belediyelerinin sürece dahil olduğunu, kendilerinin de 1,25 liradan ekmek satışına başladıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABB'ye bağlık Halk Ekmek Fabrikası'nın bazı ilçelerde günlük 3 olan ekmek servisini 2'ye düşürdüğünü ileri süren Oğuz, "İlçelere günlük gönderilmesi gereken ekmeği 2 bin-3 bin eksik gönderdiğinde maalesef Halk Ekmek büfeleri önünde kuyruklar oluşuyor. Elimizde günlük 1 milyon 500 bin tane üretim yapabilecek bir tesis var. Biz bu tesisi maalesef verimli kullanamıyoruz. İlçelere gönderilen ekmek sayısı sürekli değişkenlik gösteriyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da 2017 Aralık ayında 16 milyon 152 bin ekmek üreten Halk Ekmek'in Aralık 2021'de 28 milyon 162 bin ekmek ürettiğine dikkati çekti.

Halk Ekmek'in günlük 950 bin ile 1 milyon arası ekmek üretimi yaptığını ifade eden Neslihanoğlu, "O kuyrukların oluşmasındaki sebep Halk Ekmek'e olan rağbetin artması. Maliyetler artmasına rağmen ekmek fiyatı artmadı. Şu anda ekmek maliyetleri 2,5 ile 3 lira civarı, burası 1,25 liraya insanlarımıza ekmek üretmeye çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Halk Ekmek’te 1,25 TL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin 11 Kasım'da aldığı kararla İstanbul'da 230 gram ekmek 2,5 lira oldu. İstanbul ve Ankara gibi belediyeler, ekmeği 1,25 liraya satıyor. Hayat pahalılığı karşısında sıkıntı yaşayan vatandaşlar, belediyelerin satış noktalarında ucuz ekmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU