Prens Charles’ın kişisel mal varlığı 1 milyar sterlinden fazla çıktı

Meghan Markle ve Prens Harry’nin evlerinin renovasyonu için 2,4 milyon sterlin harcama yaptığının ortaya çıkması ülke gündemine oturdu

Galler Prensi Charles'ın kişisel mal varlığı geçen yıla göre 33 milyon sterlin (yaklaşık 241 milyon TL) arttı / Fotoğraf: Reuters 

Galler Prensi Charles’ın kişisel mal varlığı değerinin 1 milyar sterlinden (yaklaşık 7,3 milyar TL) fazla olduğu açıklandı.

Her yıl yapılan kraliyet muhasebe hesaplamaları sonuçlarına göre prensin varlığı geçen yıla göre 33 milyon sterlin (yaklaşık 241 milyon TL) arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Charles’ın gelirinin bir kısmı Duchy of Cornwall adında İngiltere ve Galler’de bulunan yaklaşık 53 bin hektarlık toprak alan, 2 bin 300 hektarlık ormanlık alan ve buralardaki özel mülk, gayrimenkul ve yatırımlardan geliyor. Londra’nın güneyinde bulunan Oval isimli kriket sahası da mülkün bir parçası.   

Prens Charles'ın sadece Duchy of Cronwall’den yıllık 21,6 milyon sterlin gelir elde ettiği kaydedildi.

Dün de Sussex Düşesi Meghan Markle ve Sussex Dükü Prens Harry’nin yakın zamanda taşındıkları Windsor’daki Frogmore Kır Evi için 2,4 milyon sterlinlik (yaklaşık 158 milyon TL) tadilat yaptığı ortaya çıkmıştı. 
 


Hükümetin her yıl kraliyete verdiği ödeneği hesaplayan Sovereign Grant muhasebecilerine göre geçen mali yıl kraliyete 67 milyon sterlin (yaklaşık 490 milyon TL) ödenek verildi. Bu oran bir önceki yıla göre 20 milyon sterlin (yaklaşık 146 milyon TL) daha yüksek. 

Artıştaki sebebin ülke genelindeki kraliyet saraylarının bakımı ve Buckingham Sarayı’ndaki hizmetlerin geliştirilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

 

Press Association (PA) katkılarıyla hazırlanmıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU