Marvel karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee’nin yetişkinler için yazdığı ilk roman yayımlanıyor

A Trick of Light (Işığın Hilesi) adlı roman, kitap ve sesli kitap şeklinde piyasaya çıkacak

Romanın sesli kitap versiyonu 27 Haziran’da piyasada / Fotoğraf: The Independent

Marvel çizgi romanlarının yaratıcısı, geçen yıl hayatını kaybeden Stan Lee’nin yetişkinler için yazdığı ilk roman 17 Eylül’de yayımlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lee ve Kat Rosenfield’in ortak yazdığı A Trick of Light (Işığın Hilesi) adlı roman Houghton Mifflin Harcourt yayınevi tarafından basılacak.

Tam adı Stan Lee’s Alliances: A Trick of Light (Stan Lee’nin İttifakları: Işığın Hilesi) olan roman, Lee’nin yeni ittifaklar evrenine dair yayımlanacak ilk çalışma.

Yayınevinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

A Trick of Light süper kahraman kökenli bir hikaye. Garip bir kaza sonucu zihniyle teknolojiyi manipüle edebilmesini sağlayan bir yeteneğe kavuşan ve ardından şöhretle başa çıkmaya çalışan özel yeteneğe sahip bir adam olan Cameron’la, gizemli bir geçmişe sahip hacker ve kodlama dahisi Nia arasındaki umulmadık arkadaşlığı anlatıyor. İkili, insan ırkını yok etmeye çalışan tehlikeli fiziksel ve online güçlerle savaşmak için güçlerini birleştirmek zorunda.

Romanın Grown-ish dizisinden Yara Shahidi tarafından seslendirilen sesli kitap versiyonuysa 27 Haziran’da piyasaya çıkacak.

 

a-trick-of-light.stan-lee.jpg
Stan Lee'nin yetişkinler için ilk romanı A Trick of Light / Fotoğraf: Houghton Mifflin Harcourt

 

Lee, kitabın girişinde şu ifadeleri kullanıyor:

Hikayemiz, karakterlerimiz cevapları bulmak için bugün çabalarken, sizi yarın için umutlandıran cezbedici teknolojilerle dolu. Aşk, arkadaşlık, kabullenme ve daha yüce bir amaç aramaya ilişkin hepimizin aklındaki soruları soracaklar.

Örümcek Adam, Iran Man ve Thor gibi birçok Marvel süper kahramanın yaratıcısı Lee Kasım 2018’de 95 yaşında hayatını kaybetmişti.

Houghton Mifflin Harcourt Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yayımcı Bruce Nichols, “Stan Lee geçen sonbaharda ölünce, dünya yaratıcılık çeşmesinin sonuna kadar akıp durduğu bir dahiyi kaybetti. Son projelerinden biri yetişkinler için ilk romanı olduğu için minnettarız ve roman bu sonbaharda yayımlanacağı için gururlu ve heyecanlıyız” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU