Fikret Bila: Muhalefetin üstünlüğü

“Ben Kılıçdaroğlu’nun gelişmeden rahatsız olmadığını aksine çok memnun olduğunu gözledim

Fotoğraf: YouTube

Halk TV yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı canlı yayına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bağlanmasıyla ilgili devam eden tartışmalar hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

Bila bugünkü “Muhalefetin üstünlüğü” başlıklı köşe yazısında “Siyasette moral üstünlük muhalefet cephesinde. İktidarla kıyaslandığında muhalefetin performansı çok daha yukarıda” görüşünü dile getirdi.

"CHP liderinin ne kadar etkili olduğunun kanıtı"

Halk TV yazarı bunun göstergelerinden birisinin Habertürk’te CHP liderinin katıldığı program olduğunu söyledi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar sözcüleri, bakanlar veya milletvekilleri muhalefet liderlerini ve muhalefeti yok sayıyorlardı. Muhalefeti sürekli suçluyorlar ancak bir canlı yayında tartışmaktan kaçınıyorlardı. Bakanların veya iktidar milletvekillerinin muhalefet milletvekilleriyle televizyona çıkmalarına izin verilmiyor. Televizyonlarda ancak tek taraflı propaganda olanağını kullanıyorlar. Bu kural dün gece bozuldu. Şentop ve Karaismailoğlu, televizyona bağlanıp Kılıçdaroğlu’na yanıt vermeye çalıştılar. Ancak tatmin edici bir yanıt veremedikleri gibi Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini ve iddialarını belgeleriyle kanıtlamasına vesile oldular. Kılıçdaroğlu’yla canlı yayında telefonla da olsa tartışmaya katılıp, kendini savunmak zorunda kalmak, CHP liderinin ne kadar etkili olduğunu kanıtlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki ismin de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan izin alarak canlı yayına bağlanmış olduğuna dikkati çeken Bila, “Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yok saydığı Kılıçdaroğlu’nun sözlerine canlı yayında yanıt verilmesi ihtiyacını hissettiğini gösterir. Sonuçta Erdoğan’ın da Kılıçdaroğlu’nun etkinliğini kabul ettiğine işarettir” yorumunu yaptı.

Bila, “Neresinden bakarsanız bakın, muhalefeti yok sayan, ağır suçlamalar dışında kontrol ettikleri medyada adının bile geçirilmesini izin vermeyen iktidar, kendini savunmak için canlı yayına Meclis Başkanı ve Bakan gibi üst düzeyde iki isimle katılmak zorunda kalmıştır. Bu muhalefetin üstünlüğünü kanıtlar” değerlendirmesinde de bulundu.

Bila durumdan Kılıçdaroğlu’nun rahatsız olmadığını da ifade etti:

İşte bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun yayınına Şentop ve Karaismailoğlu’nun bağlanması eşitlik açısından eleştiri konusu oldu. Ama ben Kılıçdaroğlu’nun gelişmeden rahatsız olmadığını aksine çok memnun olduğunu gözledim. Yayından sonra tek tek yanıt veremeyeceği çok sayıda kutlama telefonu ve mesajı aldığını parti yetkililerinden öğrendim.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU