Erdoğan'dan Birinci İnönü Zaferi mesajı

"Birinci İnönü Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birinci İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Twitter hesabından mesaj paylaştı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birinci İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Twitter hesabından mesaj paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Milletimizin zafere olan inancını alevlendiren Birinci İnönü Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum" ifadesine yer verdi.

Erdoğan ayrıca Birinci İnönü Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj da yayımladı.

Erdoğan, mesajında şöyle dedi:

Kurtuluş Savaşı’nın en çetin muharebelerinin yaşandığı batı cephesinde, Türk milletinin imkan ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından asla ödün vermeyeceği, vatan ve bayrağına her zaman sahip çıkacağı tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Batı cephesinde düzenli Türk ordusunun Yunan ordusuna karşı kazandığı ilk zafer olarak tarihe geçen Birinci İnönü Savaşı, İstiklal Mücadelesinde milletimizin zafere olan inancını alevlendirmiştir.

Yeni nesillerin tarihimizdeki şanlı zaferlerden ilham alarak ecdadımızın emaneti vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına büyük bir inanç ve kararlılıkla sahip çıkacağına olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU