Sarıkamış’ta konuşan Erbaş: Açlıklarını çarık parçalarını kızartarak gidermişler

"Bu kadar büyük sıkıntılarla dedelerimiz bu topraklarda vatan mücadelesi vermişler"

Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Açlıktan çarık parçalarını kızartarak, közleyerek açlıklarını gidermişler. Çarıklar tabii dayanmıyor, parçalanıyor. Parçalanan çarıkları da atmıyorlar, yemek için onu kullanıyorlar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dedelerim bu topraklarda savaşmış”

Sarıkamış şehitlerinin harekat sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Mevkii’ni de ziyaret eden Erbaş, burada yaptığı açıklamada ise “Sarıkamış şehitlerinin 107. yıl anma merasimleri için buradayız. Merasim yarın olacak ama biz bir gün önce dedelerimizin savaştığı, şehit oldukları yerleri görelim istedik. Benim de iki dedem hem babamın babası hem annemin babası 6 sene kadar bu topraklarda düşmanla savaşmış. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

"Üç kurşun yarası varmış, onu atlatmış"

Başkan Erbaş, şehitlerin büyük sıkıntılar içerisinde mücadele ettiklerini ifade ederek, “Dün akşam telefonla annemle konuştum. Anneme dedim ki, babanın sana anlattığı hatıralarından aklımda kalanlar var mı? Şunu özellikle söyledi, dedemde üç kurşun yarası varmış, onu atlatmış, yaraları iyileşmiş. Ancak açlıktan çarık parçalarını kızartarak, közleyerek açlıklarını gidermişler. Çarıklar tabii dayanmıyor, parçalanıyor. Parçalanan çarıkları da atmıyorlar, yemek için onu kullanıyorlar. Bu kadar büyük sıkıntılarla dedelerimiz bu topraklarda vatan mücadelesi vermişler. Cenab-ı Hakk hepsine rahmet eylesin” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU