Koray Aydın: Erdoğan’ın yerinde olsam aday olmam

“Sandıkta tarihi bir dayak yiyecek. Hayatının son 20 senesinin en acı gününü yaşayacak"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te yapılması planlanan seçimde aday olmaması gerektiğini “Sandıkta oylarla tarihi bir dayak yiyecek. Hayatının son 20 senesinin en acı gününü yaşayacak” ifadesiyle anlattı.

Koray Aydın, Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan teftişin asıl amacının toplumu sanal gündemle meşgul etmek, ağır ekonomik krizin konuşulmasının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Aydın, şunları söyledi:

Bu taktik de işe yaramaz, halkta karşılığı yok artık. Ekonomik zorluklar, bunun ortaya çıkardığı bir ızdırap var. Bu ızdırabın sorumlusunun da RTE olduğunu biliyorlar. Daha önce de söyledim, ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam aday olmam. Sandıkta oylarla tarihi bir dayak yiyecek. Hayatının son 20 senesinin en acı gününü yaşayacak. Bu millete bu kadar kötülüğü yaptıktan sonra kenara çekilmenin de erdem olduğunu aklına getirip gereğini yapmasının hem kendisi açısından hem ülke açısından en doğru girişim olacağını düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nebati'yi aday yaparlar"

Geçen aylarda Erdoğan’ın seçimde aday olmayabileceğine dair bazı iddialar ortaya atıldığı hatırlatılan Aydın, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı çekilirse Nebati’yi yaparlar aday. Yeni Maliye bakanımız. Gözlere bakarak her şeyi okuyor, milletin gözüne bakarak da okur bu işi bitirir. Benim önerim o. Gözlere bakarak insanlara çok şey anlatan birini Türkiye bir daha bulamaz. Onun değerlendirilmesi lazım. 

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin yaptığı görüşmeler sonucunda seçim sisteminde değişiklik konusunda bazı başlıklarda anlaşamadıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

Bir araya geldiler ana konu dar bölgeydi. Ana unsurlarda birleşemediler. Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesinde anlaştılar. Genel başkanımız yüzde 5’e imza atarız dedi. O sözün arkasındayız. Tali unsur olarak ittifak içine yüzde 2 baraj koymayı planladıklarını biliyoruz. Oturup bunların hesap kitabını yapmak… İnsan kimseyi dara düşürmesin! Dara düşmüşler, sıkıntı içindeler, ne yaptıklarını bilmiyorlar. Yüzde 2 ne kar getirir onu bile hesaplayacak durumda değiller. Durumlarına üzülüyorum.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU