Erdoğan'dan TTB'ye "TURKOVAC" tepkisi: Siz ne sahtekarsınız, sizin bugüne kadar bir eseriniz var mı?

TTB'den TURKOVAC aşısıyla ilgili yapılan açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, "Ya siz ne sahtekarsınız, ne yalancısınız. Madem biliyorsunuz da TTB olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yapana da hep taş koydunuz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı ve yapımı tamamlanan bazı projelerin açılış töreninde konuştu.

Türkiye'nin geçmiş tarihlerde inşa edilen demir yollarının sonraki yıllarda ihmal edildiğini söyleyen Erdoğan, hükümete geldiklerinde mevcut hatların tamamını yenilediklerini söyledi.

"Ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz" diyen Erdoğan, "Bugün çeşitli kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze, çeşitli yatırımların açışlarını da yapıyoruz. Biz elimiz boş gelmedik, dolu dolu geldik" ifadelerini kullandı.

"Koronavirüs salgını ile gün yüzüne çıkan bu değişimi yakalamakta kararlıyız"

Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için gece gündüz gayretle çalıştıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: 

Dünya, yeni ve tarihi bir değişimin sancılarını çekiyor. Küresel finans krizi ile başlayan, Koronavirüs salgını ile gün yüzüne çıkan bu değişimi yakalamakta kararlıyız. Geçmişte önce tek parti faşizmi eliyle ülkemizin elini kestiler, ardından darbeler ve destekledikleri vesayet güçleriyle ayağımıza prangalar vurdular. Rahmetli Menderes'ten, Özal'a, Erbakan'a kadar bu kısır döngüyü kırmak isteyen herkesi saf dışı bıraktılar. AK Parti'nin 20 yıla yaklaşan kesintisiz iktidarı döneminde biz bu oyunların her biriyle mücadele ettik. Milletimizin hak ve özgürlük alanlarını da gerçekleştirdik, insanımızın refah düzeyini cumhuriyet tarihimizin en üst seviyesine getirdik. 

TTB'ye TURKOVAC tepkisi

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Nankörleri koy bir kenara, takdir eden eder. Siz bakmayın eski Türkiye özlemcilerinin çıkardıkları gürültülere. Eski Türkiye'nin ne olduğunu en iyi onlar biliyor. Milletimiz, istikrar ve güven ikliminde ülkenin kaderini ona teslim etmedi, etmeyecek. İktidar ümitlerini ülkeyi yeniden siyasi, sosyal kaos günlerine bağlamalarının sebebi budur. Varsın ülke batsın, bitsin, yangın yerine dönsün. Varsın millet sefalete, umutsuzluğa gark olsun, yeter ki bunların gemileri yürüsün" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan şöyle devam etti:

Şehit yakınlarına sövenlerin gerçek yüzlerini sergileyeceğiz. Terör örgütünün aparatı olan parti belediyelerdeki gibi hükümette de ülkenin başına bela etmeye çalışanların riyakarlıklarını anlatacağız.

İstanbul'da CHP belediyesi anlaşma yapmış. Terör örgütünün aparatları olarak İBB'de istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da aynısı değişik yerlerde. Sinsi oyunları da deşifre edeceğiz.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut'un Kovid-19 için geliştirilen yerli TURKOVAC aşısı için "Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var" sözlerine tepki gösteren Erdoğan şunları kaydetti:

Erciyes Üniversitesi büyük bir kadro ile TURKOVAC aşısını üretiyor, adamlar diyor ki 'böyle bir şey yok'. Ya siz ne sahtekarsınız, ne yalancısınız. Madem biliyorsunuz da TTB olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yapana da hep taş koydunuz. Biz şehir hastanelerini yaptık, tarihinizde Bay Kemal'in Savaş Ay'ın programında gösterdiği gibi o rezil hastanelere biz vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz Tabipler Birliği olarak o rezillikler zamanında hiç sesiniz çıkmadı. 

"Enflasyondaki müsilajı temizleyeceğiz"

Enflasyon ve gıda fiyatlarına gelen zamlara ilişkin de konuşan Erdoğan, "Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız" dedi

Erdoğan ayrıca, "Ekonomik gerekçelere dayanmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin gözlerinin yaşına bakmayacağız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na: Sıkıysa bu havlayanları sustur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törenin ardından AK Parti  Karaman İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda da konuştu.

Konuşmasında yine CHP'yi hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

CHP'nin malum tiplerinin konuşmalarına bakmayın. Onların dinden, diyanetten nasibi yok. Bay Kemal kalkıp da yanındaki o malum tiplerin söyledikleri karşısında herhangi bir şey söylemiyor. Çünkü onun cinsi de cibilliyeti de o. O birilerini havlatıyor, kendisi de arkadan izliyor. Sıkıysa bu havlayanları sustur. Bu ülkede bizim dinimize, diyanetimize saldıracak olanların haddini de hesabını da bildiririz ve sorarız. Sizin sokak teröristlerinden ne farkınız var? Aynısınız. Onları getirip konuşturuyorsun, sen de arkadan izliyorsun. Biz bunu yutmayız. Benim tanıdığım bu millet 2023'te dinimize, diyanetimize saldıranlara hesabını soracaktır. Sizin sokak teröristlerinden ne farkınız var? Aynısınız. Onları getirip konuşturuyorsun, sen de arkadan izliyorsun. Biz bunu yutmayız. Benim tanıdığım bu millet 2023'te dinimize, diyanetimize saldıranlara hesabını soracaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU