Disney filmi Luka'nın yönetmeni, eşcinsel ilişki sorusunu yanıtladı: "Bunun hakkında konuştuk"

Yönetmen LGBTQ+ topluluğunun çocuk filmini kucaklaması karşısında "onur duyduğunu" söyledi

Luka'nın (Luca) yönetmeni Enrico Casarosa, animasyon macera filminde iki ana karakter arasında romantik bir ilişki olmasını ele aldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haziranda vizyona giren Disney/Pixar filmi, İtalya'daki iki erkek çocuk Luca ve Alberto arasındaki dostluğa odaklanıyor.

Casarosa önceki röportajlarında filmin büyürken tanıdığı başka bir erkek çocukla olan platonik arkadaşlığına dayandığını söylemişti fakat birçok izleyici Luca ile Alberto arasında romantik bir bağ olduğunu hissettiğini söyledi.

Ne var ki The Wrap'a konuşan yönetmen, yaratıcı ekibin filmde yer alan karakterler arasındaki potansiyel bir romantizm "üzerine konuştuğunu" söyledi.

Bence bu konuda o kadar fazla konuşmamamızın ve bir dereceye kadar, insanların romantizm hakkında konuşmasına biraz şaşırmamızın nedeni, gerçekten arkadaşlığa ve romantizm öncesine odaklanmış olmamız.

Ama bu bir tür aşk, değil mi? Çok fazla sarılma ve temas var. Heteroseksüel bir erkek olarak benim deneyimim kesinlikle öyle değildi… bazı kişiler evet ya da hayır demediğime kızıyor gibi görünüyor ama ben, sanki, bunun her türlü farklılığı hoş görmek hakkında bir film olduğunu hissediyorum.

Casarosa, ekibin Luka'nın çekim sürecinde erkeklerin cinsellikten ziyade ırk nedeniyle nasıl "dışlanmış" gibi hissettiği üzerine kafa yorduğunu açıkladı.

Yönetmen "Ben aynı yerden gelmiyorum ama bu, kendini fazlasıyla dışlanmış hisseden LGBTQ+ topluluğu için çok harika ve daha da kuvvetli, değil mi, bu topluluktaki deneyim benimkinden çok daha gerçek ve daha güçlü. Böyle bir farklılıkla büyümek zorunda olmak eminim öyledir" diye konuştu.

Gerçekten onur duydum… Bu metaforun tüm bu farklı şekillerde okunması hoşuma gidiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU