Kılıçdaroğlu: Emeklilerin 'Eğer sen bana hak ettiğim aylığı vermiyorsan ben de sana oyumu vermeyeceğim' demesi lazım

TÜMEMEKDER ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada emeklilere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Size neden beklediğiniz zam verilmedi? Nedeni şu: 'Biz emekliye zam vermesek de nasıl olsa emekli bize oy verecek' Düşünceleri bu" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün emeklilerden ricam; geçinemiyorsanız, torununuza harçlık veremiyor, lokantada yemek yiyemiyorsanız hesabını demokratik yollarla sormak sizin hakkınız zaten" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Başkanı Satılmış Çalışkan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu asgari ücrete gelen zammı hatırlatarak, "Hazine ve Maliye Bakanı, 'Şimdi sıra emeklilere geldi' dedi. Bütün emekliler yüzde 50'lik bir zam bekliyordu ama bu olmadı. Hangi gerekçeyle olmadı bilmiyorum" dedi.

"Hesabını demokratik yollarla sormak sizin hakkınız"

Konuşmasında emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Size neden beklediğiniz zam verilmedi? Nedeni şu: Biz emekliye zam vermesek de nasıl olsa emekli bize oy verecek. Temel mantıkları, düşünceleri bu. Ben emeklilere iki maaş ikramiye verilsin dediğim zaman bir grup emekli bana telgraf çekti. 'Bizim maaşımız yetiyor iki maaşa gerek yok' diye. O telgraf ve düşünce bunların belleklerine yer etmiş. Bütün emeklilerden ricam; geçinemiyorsanız, torununuza harçlık veremiyor, lokantada yemek yiyemiyorsanız hesabını demokratik yollarla sormak sizin hakkınız zaten. Bütün emeklilerin bir araya gelip ortak hareket etmesi lazım. 'Eğer sen bana hak ettiğim aylığı vermiyorsan kusura bakma ben de sana oyumu vermeyeceğim' demesi lazım. Bunu dediğiniz zaman bütün siyasal iktidarlar sizin sözünüzü dinlemek zorunda kalırlar.

"Milli gelirden pay verilmedi"

Açıklamasında dul ve yetim aylıklarına da değinen CHP lideri Kılıçdroğlu, "Son yapılan zamlardan sonra 627 lira, aylık 690 lira, 748 lira... Bunlarda vicdan, merhamet var mı? 627 lira veriyorsun yaşa diyorsun. Milli gelirden pay verilmedi. Niye versinler? Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırı 4 bin 13 lira. 2 bin 500 liraya çıkarttık emekli aylığını diye neredeyse davul zurna çalacaklar. Kim nasıl geçinecek bu parayla?" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU