Metin Gürcan hakkındaki "casusluk" soruşturması tamamlandı: 20 yıl hapis cezası talep edildi

İddianamede Gürcan'ın "devletin gizli kalması gereken bilgilerini para karşılığında yabancı diplomatlara verdiği" öne sürüldü

Fotoğraf: Twitter

nkara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede Gürcan'ın "devletin gizli kalması gereken bilgilerini para karşılığında yabancı diplomatlara verdiği" öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gürcan'ın bu kapsamda yabancı devlet görevlileriyle yaptığı görüşmelerin fiziki ve teknik takiple tespit edildiği belirtilen iddianamede, bu anlara ilişkin görüntülere yer verildi.

İddianamede, Gürcan'ın, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ne olmuştu

Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 29 Kasım 2021'de tutuklanmıştı.

Sorguda, Gürcan'a, özellikle yabancı gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı konuşmalar, yazdığı yazılar ve televizyon programlarında konuştuğu konular hakkında sorular yöneltilmişti.

Deva Partili avukatlar, Gürcan’ın sorgulamasında, "suçlamayı destekleyici unsur olarak sorulan her şeyin açık kaynaklarda var olan, Gürcan’ın kendisinin açıkça dile getirdiği şeyler olduğunu" kaydetmişti.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU