ABD’nin sınır güvenlik şefi göçmen çocukların karşılaştığı kötü koşullar yüzünden istifa etti

John Sanders’ın istifası 100’den fazla göçmen çocuğun Teksas’taki gözaltı merkezine iade edilmesi kararının ardından geldi

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) biriminin genel sekreteri John Sanders / Fotoğraf: The Independent

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) biriminin genel sekreteri John Sanders istifa etti. İstifa nedeninin, Amerikan tesislerinde tutulan göçmen çocuklara yönelik kötü muamele olduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanders’ın istifası 100’den fazla göçmen çocuğun Teksas’taki gözaltı merkezine iade edileceği açıklamasının ardından geldi. Avukatlar söz konusu merkezdeki yaşam koşullarının çok kötü olduğunu söylüyor.

İstifası 5 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak Sanders, Kevin McAleenan’ın iç güvenlik sekreterliğini üstlendiği nisan ayından bu yana sınır güvenliğinden sorumlu.

İstifa mektubunda “İnsanları savunmaya devam edeceğim” diyen Sanders şu ifadeleri kullandı:

Başarılı olup olmadığıma karar verme yetkisini size bırakıyorum. Ama kesinlikle şunu söyleyebilirim: CBP’nin yetenekli kadın ve erkeklerine yardım etmek, kariyerim en tatmin edici fırsatı oldu.

Bunun yanı sıra ABD’nin göçmenlik sistemi Donald Trump’ın göçmenleri sınır dışı edileceğine dair söylemleri yüzünden de eleştiriliyor.

Trump son olarak, sınır dışı etme sürecini iki hafta ertelediğini açıklamış ve Kongre’den göçmen sorununa bu süre içinde çözüm bulmasını istemişti.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU