Can Ataklı: Saray yazarı, Erdoğan’ın bitişini ilan etti

“Abdülkadir Selvi saraya yaranmak isterken Erdoğan’ın çöküşünü yazdığının farkına bile varmamış anlaşılan”

Fotoğraflar: Twitter, YouTube

Korkusuz yazarı Can Atalı, “saray yazarı” olarak nitelediği Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin dün kaleme aldığı köşe yazısını eleştirdi.

Selvi, dünkü köşe yazısında Optimar isimli şirketin yaptığı kamuoyu anketini paylaşmıştı. Ataklı, bu anketle ilgili olarak “Selvi saraya yaranmak isterken Erdoğan’ın çöküşünü yazdığının farkına bile varmamış anlaşılan” dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının bir kısmı şöyle:

Abdülkadir Selvi, Optimar’ın halka cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini sorduğunu belirterek şunu yazmış:

“Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 30.8 olurken, ikinci sırada uzun süredir Mansur Yavaş geliyor. Yavaş diyenlerin oranı yüzde 11.6 oldu. Ekrem İmamoğlu yüzde 9.6 ile üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sıraya yüzde 7.3’le adaya bağlı seçeneği girdi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 6.1’le beşinci sırada gelirken, onu 4.1’le Meral Akşener takip etti. Abdullah Gül ise yüzde 1 oranıyla on birinci sırada yer aldı.”

Kusura bakmasın ama Abdülkadir Selvi saraya yaranmak isterken Erdoğan’ın çöküşünü yazdığının farkına bile varmamış anlaşılan.

İşte görüyorsunuz, AKP yüzde 39.1 oy alırken Erdoğan yüzde 30’da kalıyor. Tabii anketin bazı bölümlerinde “aday kıyaslamaları” yapılmış. Erdoğan’ın karşısında “yok İmamoğlu olursa, yok Kılıçdaroğlu olursa, yok Abdullah Gül olursa, oylar nasıl olur?” türü sorular var ama hiçbirinde Erdoğan yüzde 50’yi bulamıyor, en fazla yüzde 44’e çıkabiliyor. Bitmiş yani bu iş. Açıklaması da saray yazarlarına düşüyor artık.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU