"Kürt meselesinde daha özenli bir dil kullanılmalı"

Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan'ın AK Parti'li vekiller ile yaptığı görüşmeyi yazdı

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün milletvekilleriyle yaptığı görüşmede konuşulanları köşesine taşıdı. Buna göre bir vekil, “kürt meselesinde daha özenli bir dil kullanılması gerektiğini” söyledi.

Erdoğan, dün AK Parti milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Selvi, bu toplantıda genel olarak gündemin ekonomiye dair olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre Erdoğan, şunları söyledi:

Düşük faizi, yatırımı, büyümeyi, istihdamı önceleyen yeni ekonomi politikalarını sürdürmekte kararlıyız. Bu politikaların olumlu sonuçları bir süre sonra alınmaya başlanacak. Yeni ekonomi politikasını uygulamaya koyduğumuz andan itibaren dövizde yaşanan tersine süreç de bu konuda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Biz düşük faiz, yüksek büyüme olarak tarif ettiğimiz yeni ekonomik modelden taviz vermeyeceğiz. Ayrıca bundan taviz vermememiz gerekiyor. Yeni modelin ilk sonuçlarını almaya başladık. İnşallah iyi olacak. Bundan hiç şüphem yoktur. Bizim bu modeli anlatmamız lazım. Sizden de bu modeli anlatmanızı istiyorum. Yeni ekonomi modelini anlatın.

Selvi, ayrıca şunları aktardı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile görüşmesinde erken seçim beklentilerinin de önünü kesen açıklamalar yapıyor. “Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023 seçimlerine kilitlenmemiz lazım. 2023 seçimlerine hazırlıklı olun. Çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre yoğunlaştırın. Bizim sürekli olarak sahada olmamız lazım” diyor. Erdoğan 2023 seçimlerini Türkiye açısından bir dönüm noktası olarak görüyor. Yerel seçimler 2024’te yapılacak olmasına rağmen belediye başkanlarına da 2023 seçimlerine hazırlıklı olun demedi mi?

AK Parti, Kürt meselesinin çözümünde çok önemli ilerlemeler sağladı. Bölge milletvekillerinden bu gerçeğin altını çizip Kürtlerle ilişkileri daha da geliştirecek bir dil teklifi geliyor. “Kürt meselesinde daha özenli bir dil kullanılsın” deniliyor. Erdoğan da özenli dil kullanılsın önerilerini dikkatle dinliyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU