Yağmur ormanları ve akvaryumlarıyla eğlence parkına dönüşen 9 havalimanı

Bu havaalanlarında hayvanlar, ormanlar, ilginç deniz canlıları, bahçeler ve sinemalar yer alıyor

Kapalı ortamda bulunan, dünyanın en uzun şelalesi - Changi Havaalanı / Fotoğraf: The Independent

Tamara Hinson - The Independent

Şelalelerden bira fabrikalarına, sanat galerilerinden sebze bahçelerine havaalanları hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. The Independent seyahatlerinizi daha eğleceli hale getirmek için dünyanın dört bir yanından, birbirinden ilginç özelliklere ve dekorlara sahip 9 havaalanını derledi.

 

domuz the independent.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Balerin domuzcuk, San Francisco Uluslararası Havaalanı, ABD

Havaalanında bale kostümü giymiş bir domuz görmeye ne dersiniz?

Lilou adlı sevimli domuzcuk, San Francisco’nun uluslararası havaalanındaki Eğlence Tugayı’nda görevli. Bu ordunun tek amacı stresli yolcuları rahatlatmak için terapi hayvanları eğitmek. 2016’da bu göreve getirilen, dünyanın ilk terapi domuzu Lilou’nun kıyafet dolabı da geniş. Onu bir pilot şapkasıyla da görebilirsiniz.

 

sebze bahçesi the ındependent.jpg
Fotoğraf: The Independent​​​​​​

 

Sebze bahçesi, Chicago O’Hare Uluslararası Havaalanı, ABD

Bu bahçe bildiğiniz sebze bahçelerinden değil. Havaalanında bulunan dünyanın ilk “aeroponic” yani topraksız bahçesi. Burada bitkiler besin açısından zengin sis aracılığıyla besleniyor. Üstelik bahçede yetişen mor fesleğenlerden, yenilebilir çiçeklerden, fasulyelerden ve İsviçre pazılarından havaalanındaki restoranlar faydalanıyor.

Bunun yanında, Chicago Kamu Sanatı Programı sayesinde bu havaalanında çeşitli heykeller, duvar resimleri ve Michael Hayden’in The Sky’s the Limit’i gibi neon ışıklarla oluşturulan eserler de yer alıyor.

 

dev akvaryum the independent.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

114 bin litrelik akvaryum, Vancouver Uluslararası Havaalanı, Kanada

Bu havaalanında deniz bitkilerinden ve hayvanlarından oluşan 20 bin canlı yaşıyor. Bunların arasında çok ilginç türler var. Kurt yılan balığı, Çin kaya balığı, zırhlı deniz hıyarı, dev yeşil anemonlar söz konusu türlerden bazıları. Ayrıca havaalanında özel bir denizanası akvaryumu da bulunuyor.

Kapalı ortamda bulunan dünyanın en uzun şelalesi, Changi Havaalanı, Singapur

Kaktüs bahçesi, kelebek bahçesi ve çatı havuzunun yanında Changi Havaalanı’na şimdi de 40 metrelik şelale eklendi. Havaalanında ayrıca, 280 perakende ve yiyecek satış noktası, dünyanın ilk bağımsız Shangri-La Otelleri, restoranlar, bir sinema ve 4 katlı yağmur ormanı bulunuyor.

 

havaalanı sanat the independent.jpg

Fotoğraf: The Independent

 

Sanat, Nashville Uluslararası Havaalanı, ABD

Artık birçok havaalanında büyük sanat koleksiyonları var. Nashville Havaalanı da en iyilerinden birine sahip. Havaalanı yerel sanatçıların tasarladığı pek çok sergiye ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonda resimler heykeller, fotoğraflar ve modern sanat eserleri yer alıyor. Sanat programında müziğe de geniş yer veren havaalanında her yıl 700’den fazla canlı performans sergileniyor.

Imax teknolojisi, Hong Kong Uluslararası Havaalanı

Hadi itiraf edin. Havaalanı ne kadar sıkıcı olursa olsun, bekleme ve konaklama süresi uzun olan yolcular sıkılabilir. Tabii Hong Kong Uluslararası Havaalanı’nda değillerse… Bu havaalanı 350 kişilik Imax sinemasına sahip. Imax sineması, özel efektleri gerçekçi bir şekilde yansıtan ve gişe rekorları kıran filmleri seven izleyiciler için eşsiz bir seyir deneyimi sunuyor.

Yağmur ormanı, Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı, Malezya

Kuala Lumpur’un devasa uluslararası havalimanı, bir zamanlar yağmur ormanlarının bir parçası olan bir arsa üzerinde yer alıyor. Bu nedenle ormanın kayıp parçasını, terminalin içinde bulabilirsiniz. Bu havaalanında alışveriş merkezleri ve yüzlerce mağaza, yağmur ormanıyla iç içe.

 

kütüphane the independent.jpg

Fotoğraf: The Independent

 

Dürüstlük kütüphanesi, Tallinn Havaalanı, Estonya

Tallinn Havaalanı’nda sinemalar veya dev şelaleler olmayabilir. Ancak Estonca, İngilizce ve Rusça dahil olmak üzere çeşitli dillerdeki kitaplarla dolu bir dürüstlük kütüphanesi var. Yolcular bu kütüphaneden kitap alıyor ve bir sonraki uçuşlarında geri getiriyor. İsteyen kitap da bağışlayabiliyor. Bu kütüphane kalabalıktan uzak bir köşede, bitkilerle çevrelenmiş bir cennet.

 

bira bahçesi the independent.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Avrupa'nın en büyük kapalı bira bahçesi, Münih Uluslararası Havaalanı, Almanya

Münih'in uluslararası havalimanında Avrupa'nın en büyük kapalı bira bahçesini bulacaksınız. Üstelik alkol tüketilen bir bahçenin sahip olması gereken her şey burada mevcut. 600 kişilik mekanda, kestane ağaçları bile unutulmamış. Yer bulamazsanız da üzülmeyin. Avrupa’nın tek havaalanı bira fabrikası da burada. Airbrau’nun bira ustası tarafından düzenlenen rehberli fabrika turuna katılabilirsiniz.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU