AK Parti sözcüsü Çelik: İstanbul'daki her iyi işin arkasında Erdoğan'ın desteği olacağından kimsenin kuşkusu olmasın

Çelik: Önümüzdeki seçimsiz dönem vatandaşların taleplerinin karşılanması açısından önemlidir

Fotoğraf: AA

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimleri ve gündeme ilişkin konularla ilgili açıklama yaptı.

Çelik, 23 Haziran'da ortaya çıkan sonuç için "Milli iradeye, milletimizin verdiği karara saygı duyuyoruz" dedi, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verdiği kararlarla seçim süreci başarıyla yönettiğini ifade etti; AK Parti içinde yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesinin yapılacağını belirtti:

Yenilenen seçimlerin değerlendirmesini elbette yapacağız. Belediye meclislerindeki başarının büyükşehir belediye başkanlığına yansımamasını elbette konuşacağız.  Önümüzdeki seçimsiz dönem vatandaşların taleplerinin karşılanması açısından önemlidir. Türkiye'de girdiğimiz her seçimi kendimiz kazanmak isteriz. Hepimizin davası Türkiye davasıdır. Bundan daha önemli olan konu Türkiye'de demokrasinin kazanması ve geçmişteki sıkıntıların geride bırakılmasıdır. Milletimizin talepleri ve eleştirilerini dikkate almaya devam edeceğiz. Milli iradeyle kavga edilmez, talimatları başımızın üstündedir. Bu seçimlerde tatilden, hasta yatağından gelip oy kullanan vatandaşlarımızın fedakarlığı ortaddadır.  Bütün bir ülkenin demokratik katılım olduğunda nasıl seferber olabileceği ortaya çıkmıştır. Sayın Yıldırım büyük gayret sarf etti.  Seçim öncesinde sokaklar karışacak diye çok provokasyon yapıldı ancak gerçekleşmedi. CHP tarafından tehdit edilen YSK tarafgir bir yapıda olmadığını bir kez daha göstermiştir. Büyükşehir belediye meclisindeki üyelerimiz projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaktır. İstanbul'da yapılan her iyi işin arkasından Erdoğan'ın desteği ve himayesi olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. 

AK Parti sözcüsü Çelik, Binali Yıldırım ile AK Parti İstanbul teşkilatı arasında ihtilaf olduğu yönündeki iddialar ve seçim öncesinde açıklanan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubu ile ilgili eleştirilere de yanıt verdi:

Arzumuz her seçimde daha çok arttırmaya yöneliktir. Bu çalışma (teşkilatlar ve parti organlarındaki değişiklikler) seçimden seçime yapılan bir çalışma değildir.  Teşkilatlarımız büyük bir gayret ortaya koydu. Aralarında bir ihtilaf olduğu iddiaları doğru değildir.  Sonuç arzu etmediğimiz gibi çıktığında bir takım meselelerin altı çizilir.  Zaten genel merkezimiz de seçim sürecinde oradaydı. İl teşkilatmızla ilgili bir problem yoktur. Her seçimden önce konuşulmaya başlanan kabinede revizyon meselesi seçim sonrası da konuşulur, bu Sayın Genel Başkanımızın takdiridir. Kendisinin tasarrufundadır.  İmralı görüşmesi ile ilgili bahsettiğiniz kişinin  (Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan) başvurusu kabul görmüş ve gerçekleşmiş. Bu başvuru kanuni mekanizmalar içinde gerçekleşmiş. Daha sonra terörist başı tarafından bu mesaj verilmiş.  Organize edildiği şeklinde yorumlar oldu. Burada herhangi bir istismar söz konusu olsa Cumhurbaşkanımız 'kirli ilişkilerin ortaya konduğu bir tablo' demezdi. Bu görüşmeyi siyasi rant olarak sunanlar ve eleştirenler kendilerine Kandil'den destek geldiğinde buna karşı sessiz kalıyorlardı. Eğer bahsedildiği gibi siyasi bir rant elde etmek isteseydik daha sessiz bir uslup geliştirirdik. 

AK Parti sözcüsü 31 Mart'tan 23 Haziran'a oy farkının 13 binden 800 bine nasıl yükseldiği yönündeki soruya ise şu yanıt verdi:

Her seçimin kendi dinamiği ve sonuçları var. Bir siyasi parti olarak kendi içimizde değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın bundan sonrası ile ilgili beklentileri nedir konuşacağız. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmalara başlamıştır.  Biz bu tercihin tekrar bize dönmesi için neler yapmamız konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın CHP'ye geçmesi ile ilgili AK Parti'nin izlediği siyaset ile ilgili "demokratik olgunluk" yorumu yaptı, son dönemde Türkiye siyasetinde arttığı ifade edilen "kutuplaşma" tartışmalarıyla alakalı olarak ise "demokrasi zeminini" işaret etti:

Milletin iradesinin tayin ediciliğiyle yolumuzu bulmamız takdir ediliyor. ​Seçimin sıklıpı konusunda yorgunluk tartışmaları gündeme geldi. Ama demokrasi bedel gerektiren bir husus.  Yurtdışında Cumhurbaşkanı'na karşı kara propoganda odakları devreye girmişti. 25 yıllık bir yerel yönetim iktidarı devredilirken bile demokratik olgunluk gösterilmiştir. Kara propoganda odakları cevaplarını almışlardır. Her seçimde bir kutuplaşmadan bahsediliyor. Bunlar yapay ve zorlama tavırlardır. Sandık her daim Türkiye'nin pusulası olmaya devam edecektir. Kutuplar olur, demokratik zeminde var olan bir şeydir. Asıl diktatörlüklerde kutuplaşma olmaz, her yer dümdüz olur. Millet iradesi kutuplaşma tüccarlarına büyük bir cevap vermiştir. Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı ve bereketli topraklarımızı sulamaya devam ediyoruz.

S-400 hava savunma sistemi Türkiye'de nereye konuşlandırılacak?

Çelik, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ve temmuz içinde gelmesi planlanan S-400 hava savunma sistemlerinin nereye konuşlandırılacağı ile ilgili soruya ise "S-400 geldiği zaman nereye konuşlanacağı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gerekli çalışmayı yapıp Cumhurbaşkanı'na arz etti. Benim bahsetmem doğru olmaz." cevabını verdi.

Askerlik Kanunu

AK Parti sözcüsü Çelik, TBMM'de kabul edilen askerlik kanununu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığını da belirtti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU