İsrail, eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olabilmesi için taşıyıcı anneliği onayladı

İsrail Yüksek Mahkemesi, eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasını engelleyen taşıyıcı annelik yasasının bazı kısımlarını iptal etmişti

Ülkedeki LGBTİ+ topluluğu heteroseksüel çiftlere ve bekar kadınlara tanınan taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olma hakkı için uzun yılladır mücadele veriyordu / Fotoğraf: Reuters

İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz salı günü yaptığı açıklamada, eşcinsel çiftlerin gelecek haftadan itibaren İsrail´de taşıyıcı anneler aracılığıyla çocuk sahibi olabileceklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Yüksek Mahkemesi Temmuz 2021'de, İsrail'de eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasını engelleyen taşıyıcı annelik yasasının bazı kısımlarını iptal etmişti.

Mahkemenin yasağı tamamen sona erdirmesiyle ülkedeki LGBTİ+ bireylerin eşit haklara sahip olması için önemli bir adım atılmış oldu.

Horowitz kararı, ‘İsrail’deki LGBTİ+ hakları mücadelesi için tarihi bir gün’ olarak nitelendirdi ve herkesin taşıyıcı annelik haklarına eşit erişimi için genelgenin yayınlandığını duyurdu.

Ülkedeki LGBTİ+ topluluğu heteroseksüel çiftlere ve bekar kadınlara tanınan taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olma hakkı için uzun yılladır mücadele veriyordu.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU