NFT platformu kuran Melania Trump, Bitcoin'i övdü

Melania Trump dünyanın en büyük kripto parasının 13. yıldönümünde tweet attı

Melania Trump daha önce de kendi NFT platformunu piyasaya sunarak kendi gözlerinin dijital suluboya tablosunu satışa çıkarmıştı (AFP)

Melania Trump kendi takas edilemez jeton (NFT) girişimini başlattıktan haftalar sonra, piyasaya sürülüşünün 13. yıldönümünde Bitcoin'e desteğini açıkladı.

Bayan Trump, Bitcoin'in piyasa değerinin bir trilyon doları geçtiğine bir tweet ile işaret etti.

Twitter gönderisinde "Bitcoin'in piyasa değerinin 1 trilyon doları aştığı yaygın biçimde belirtiliyor. Bugün Bitcoin'in Başlangıç Bloğu'nun 13. yıldönümü. Mutlu Yıldönümleri #SatoshiNakamoto #MelaniaNFT" diye yazdı.

Bitcoin madenciliği için gereken karma oranı (kripto para işlemlerinin yürütülmesi için gerekli hesaplama gücünün ölçütü) 13. yıldönümü öncesindeki hafta sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Melania Trump bu tweeti attı.


Satoshi Nakamoto takma adını kullanan yaratıcısı, Bitcoin'i 3 Ocak 2009'da başlatmıştı.

Bitcoin blok zincirinin "başlangıç (genesis) bloğu" olarak da bilinen ilk bloğunun, gerçek kimliği günümüze kadar gizemini koruyan ve sayısız spekülasyonlara konu olan anonim kurucusu tarafından çıkarıldığına inanılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

16 Aralık'ta sunumunun (kendi gözlerinin dijital suluboya tablosu) prömiyerini kurduğu NFT platformuyla birlikte yapan Melania Trump, kendi dijital sanat ve hatıra nesnelerini satışa sunan ve sayısı gittikçe artan ünlüler listesine katılmıştı.

Yaptığı açıklamada "Sanat tutkumu somutlaştıran ve En İyisi Ol (Be Best) inisiyatifim aracılığıyla çocuklara yönelik süregelen bağlılığımı kuvvetlendirecek yeni NFT girişimimi duyurmaktan onur duyuyorum" demişti.

Bu girişim, eşi Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrılmasından sonra gerçekleştirdiği ilk kamusal proje olmuş ve bu vedadan yaklaşık bir yıl sonra gelmişti.

Basın bültenine göre Bayan Trump, NFT'leri internet sitesinde "düzenli aralıklarla" yayımlayacak ve elde edilecek paraların bir kısmı evlatlık çocuklara verilecek.

Melania Trump'ın internet sitesinde, NFT'nin "koleksiyoncuya ilham verecek bir tılsım" olacağı öne sürülüyor.

1 SOL'a (yaklaşık 150 dolar) mal olacak olan NFT, sağcı sosyal medya platformu Parler'in destek verdiği Solana blok zincirini kullanacak.

El Salvador geçen yıl haziranda Bitcoin'i mal ve vergi ödemelerinde yasal ödeme aracı olarak kabul ederek kullanan ilk ülke olmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU