Kılıçdaroğlu ve Akşener, Mersin'de konuştu: Biz yandaşlara değil, vatandaşlara hizmet edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP'nin mitingine izin verilmeyen Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesince kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Yenişehir ilçesinde oluşturulan 100. Yıl Etkinlik Alanı'na geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parti yöneticileri, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, bir süre sonra etkinlik alanına gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile "Milli Mücadele", "Yüzyıl" ve "Mersin'in Hafızası" adlı sergileri gezdi.

Kılıçdaroğlu ile Akşener, sanal gerçeklik gözlüğü takarak kentin tarihi ve kültürel yerlerinin 360 derecelik fotoğraflarını inceledi, etkinlik kapsamındaki konseri dinledi. Akşener, konser sırasında solistten söylemesini istediği Selanik türküsüne de eşlik etti.

aksenerkamelaortak.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Mersin 100. Yıl Sergisi'ni yer aldığı etkinlik alanını ziyaret etti / Fotoğraf: CHP

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni'ne katıldı. 

"Bu kalabalığı daha evvel burada toplayamayanlar vardı"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ardından konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Mersin'deki mitingine işaret ederek şu ifadeleri kullandı: 

Sizlerle beraber olmak, aranızda bulunmak, böyle bir kalabalığın karşısında olmak ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte burada olmak inanılmaz bir heyecan, büyük bir onur. Yalnız bir şey söyleyeyim bu kalabalığı daha evvel burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi? Eyvah eyvah yandık bundan sonrasında. Hakkınızı bize helal edin. Bu saatte başka işler yapabilirdiniz ama buradasınız

"13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak"

"Bugün zamlarla hem memur zamları hem de yılbaşının hemen sonrasında malum zamlarla karşı karşıyasınız. Ben 24 aydır il il, ilçe ilçe geziyorum. 81 ilin 79'unu tamamladım. Türkiye ağlıyor. Kendi çocuğu işsizken 5 maaşlı danışmanları duyup ağlayan insanlarla karşı karşıyayız" diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız. Ben 2017'de Mersin'e geldim. Referandum için çalıştım. Mersinli dinledi, gereğini yaptı. Malum tek adam sistemi Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi kabul edildi

"En büyük beka sorunu sizsiniz"

Mevcut sistemde bakanların emir erine döndüğünü ve müsteşarlık kurumunun kaldırılmasıyla devletin hafızasının silindiğini vurgulayan Akşener, "Beka diyorlar beka diyorlar. Bu ülkenin hafızasını götürdünüz hafızasını. Bundan büyük beka sorunu mu olur? En büyük beka sorunu sizsiniz siz" diye konuştu.

merall.jpg
Meral Akşener, "Biz Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak" dedi.​​​​​​ / Fotoğraf: Twitter @ZeydanKaralar01

 

"Bu harami düzeni hep beraber yıkacağız"

"Beş maaş alan danışmanlar utanmadan altıncısını da istiyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur"  diyen İYİ Parti lideri, "Kayırma, liyakatsizlik ortadaysa senin çocuğun 82, 86 puanla elenirken, 50 puan alan mülakatta geçip atanıyorsa bu ülkede çok büyük bir sorun var demektir. Bu sorunun sorumlusu bu tek adam sistemini çok isteyen sayın Erdoğan ve bu ucube sistemdir. Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmuş. İşte bu harami düzeni hep beraber yıkacağız biz" dedi.

Konuşmasında Erdoğan’a seslenen Akşener,  "Mersinli 'derhal seçimi getir, sandığa teslim ol' diyor. Bu harami düzeni helal oylarınızla, sandıkta demokrasi ile 'addaya' göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyorum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Demek ki halk değişim istiyor

Akşener'in konuşmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersinlilere seslendi. 

Kendilerine daha önce bu meydanda miting izni verilmediğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu,  "Demek ki meydan dolabiliyor, demek ki halk değişim, seçim, dönüşüm, adalet istiyor. Sizden sadece bir isteğim var, sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın" dedi.

"Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek"

CHP’li Belediye başkanlarına, "Sakın ola ki hiçbir ayrım yapmayın. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız, yoksul mahallelerden başlayacaksınız. Kentte yaşayanların her birisi huzur içinde yaşayacak. Ve bulunduğunuz belediyede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü vereceksiniz" dediğini anımsatan CHP lideri, partisinin belediye başkanlarının da bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

kktem.jpg
Mersin'de metro temel atma töreninde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce bu meydanda miting yapmalarına izin vermilmediğini söyledi / Fotoğraf: CHP

 

"Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz"

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Yüz yıl önce bayrağımız göndere çekildi. Yüz yıl önce Türkiye, önemli başarılara Milli Kurtuluş Savaşı ile imza attı. Siz de burada büyük bir imza attınız, bayrağımızı göndere çektiniz. Millet İttifakı olarak inşallah, sayın Genel Başkanım, biz yeni bir başarıya daha imza atacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz ve bayrağımızı göndere çekeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız

"Beş yıl içinde İstanbul’un nüfusu 2,5 milyon azalacak"

Türkiye’nin zengin ve güçlü bir ülke olduğunu ancak gençlerin umutsuz bırakıldığını savunan CHP lideri, "Size sözüm söz, Millet İttifakı olarak, Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. Göreceksiniz. Beş yıl içinde İstanbul’un nüfusu 2,5 milyon azalacak. Beş yıl içinde bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek. Yine göreceksiniz beş yıl içinde bu bölgede, katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlanacak. Bu bölge hem Afrika hem Avrupa hem Uzakdoğu hem Kafkasya’nın en güçlü merkezi haline gelecek. Bu bölgede bacalar tütecek. Bu bölgede yaşayan herkesin huzuru yerinde olacak. İşi, aşı olacak, huzur içinde yaşayacak" dedi.

"Tamamını kamulaştıracağız"

Türkiye’nin bir kaynak sorunu olmadığını, kaynakların nereye kullanılacağını siyasi otoritenin belirlediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu,  mevcut siyasi otoritenin "ben yandaşlara kaynak ayıracağım" dediğini ifade ederek, "Biz de diyeceğiz ki biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz, kaynağı vatandaşa ayıracağız, fabrikalara ayıracağız. Bir soygun düzenine de son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollardan dolarla para, köprülerden geçiyorsunuz eurolarla para, hani var ya 50 yıllık garantiler… Bütün bunların tamamına Allah’ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz, tamamını kamulaştıracağız. Para var. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil" diye konuştu.

"Sandığa gideceksiniz, demokrasinin tarihini yazacaksınız"

İlk kez sandığa gidecek gençlere seslenen vbe umutsuzluğa kapılmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Önünüze sandık gelecek, büyük bir heyecan ile sandığa gideceksiniz ve ilk kez oy kullanacaksınız. Ve ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Dünya siyaset tarihine çok ama çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. O nedenle bütün gençlere sesleniyorum, sandığa gideceksiniz, demokrasinin tarihini yazacaksınız" dedi.

"Asla ırkçılık yapmıyorum"

En geç iki yıl içinde bütün Suriyelileri davulla, zurnayla memleketlerine göndereceklerini tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  sözlerini şöyle tamamladı:

Bize güveneceksiniz. Bakın, söz veriyoruz. Biz de size güveneceğiz. Güven üzerine siyaset inşa edeceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum, herkesin kimliğine saygılıyım. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde, birlikte yaşasınlar. Buraya arzu ederlerse turist olarak gelebilirler. Kapılarımız açık. Gezebilirler. Onların açmaz noktaya getirdiği dış politikayı Mustafa Kemal’in söylediği, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ın üzerine inşa edeceğiz. Suriye ile de barışacağız, Mısır ile de… Bütün komşularımız ile barışacağız. Sadece iç politikada değil dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına yeniden dönecek

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU