Lil Nas X: Müzik endüstrisi "Eşcinsel olmadan eşcinsel ol" diyor

Lil Nas X, daha fazla eşcinsel sanatçının eserleri aracılığıyla aklındakileri söyleyebilmesini istediğini belirtti

Lil Nas X, 2021'deki Met Gala etkinliğinde (Reuters)

Rapçi Lil Nas X, müzik sektörünün LGBTQ+ sanatçılara "eşcinsel olmadan eşcinsel olmalarını" söyleyerek müziklerini "sterilize etmeye" çalıştığını söyledi.

Gerçek adı Montero Lamar Hill olan Lil Nas X, pazar günü (2 Ocak) CBS'e, daha fazla eşcinsel sanatçının utanmadan veya yargılanmaktan korkmadan eserleri aracılığıyla aklındakilerini söyleyebilmesini istediğini belirtti.

Eşcinsel olduğunu saklamayan diğer sanatçılara kıyasla cinsel kimliği konusunda "kesinlikle daha açık" olduğuna dikkat çeken 23 yaşındaki rapçi, müzik sektörünün bazen LGBTQ+ yeteneklerin ifade özgürlüğünü kısıtladığını söyledi.

Lil Nas X bunu şöyle açıkladı:

Her zaman "Tamam, eğer eşcinselsen bunun sterilize edilmesi gerekiyor. Cinsel bir şey eklemeyelim" deniyor. "Eşcinsel olmadan eşcinsel ol. Kapalı kapılar ardında ne olduğunu bilmek istemiyoruz, bunu ifade etmeni de istemiyoruz" gibi.

Lil Nas X, 2019'da Onur Ayı'nın son gününde (30 Haziran) eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl eylülde ilk albümü Montero'nun piyasaya çıkması Lil Nas X'in "Old Town Road" parçasının başarısını yakalayamayacağı korkularını dağıtmıştı. Listelerde bir numaraya yükselen 2019 tarihli teklisi, Spotify'da bir milyardan fazla dinlenmeye sahip.

Helen Brown, The Independent için yazdığı incelemede Montero'ya 5 yıldız vermiş, "parlak renkli kalplerle dolup taşan" albümün "boş yere şan şöhret kazanan birinin eseri" olmadığını söylemişti.

Son röportajında Lil Nas X, "Old Town Road"dan sonra eşcinsel olduğunu açıklamaktan bahsetti ve bunun kamuoyuyla bu bilgiyi paylaşmak için neden "en sahici" an gibi hissettirdiğini açıkladı.

Bunu dikkat çekmek için yapmıyorum. Şu anda zaten dünyanın bir numaralı sanatçısıyım, demek gibiydi.

Daha önceki bir röportajında şarkıcı, viral olmuş country rap şarkısının muazzam bir başarı yakaladığı dönemde eşcinselliğini kamuoyuna açıklamayı "görevi" olarak gördüğünü söylemişti.

Dürüst olmak gerekirse bu sanki görevimmiş gibi hissettim. Özellikle de ilerlemek istiyorsam. Ve de yaptığım şeyle ilerlemek istiyorsam çünkü sahicilik çok gerçek bir şey ve insanların bunun hemen farkına vardığını düşünüyorum. Ve bu benim bir parçam.

Montero bu yıl Lil Nas X'e Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı da dahil 5 Grammy Ödülü adaylığı kazandırdı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU