BTP Başkanı Baş: Para olsa bile ürün bulamayacağız bir süreç geliyor

"Tüketme kabiliyetinin durmasının yanı sıra üretme kabiliyetimiz de elimizden alınıyor. Böyle bir süreci ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde okumadım"

Fotoğraf: BTP

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, vatandaşların parası olsa dahi ürün bulamayacağı bir sürecin geldiğini kaydetti.

Baş, Meltem TV’de Ahmet Erimhan’ın sunduğu yılbaşı özel yayınına konuk oldu. Türkiye’de vatandaşların yeni yılın ilk gününe zam üstüne zam ile girdiğini hatırlatan Baş, şunları söyledi:

 Yeni yılın ilk haberi zamlar oldu. Elektriğe yaklaşık yüzde 50, doğalgaza yüzde 25, akaryakıta 1 lira bilmem kaç kuruş zam geldi. Ekonomik tablo ortada. Fiyatlar azalmayacak, artmaya devam edecek. Bu zamların çok daha fazlası gelecek. Tüketemeyecek noktaya geleceğiz. Bu büyük bir sefalet tablosu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Diğer bir acı tablo da şu, bundan sonra tüketme kabiliyeti olan yani cebinde parası olan vatandaşımız da tüketecek ürüne ulaşamayacağı bir noktaya gelecek” diye devam eden Baş, şunları kaydetti:

Tüketme kabiliyetinin durmasının yanı sıra üretme kabiliyetimiz de elimizden alınıyor. Böyle bir süreci ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde okumadım. Mesela tüp kuyrukları örneği hep verilir. Burada üretemeyen bir ülke ya da ithal edemeyen bir ülke söz konusu ama tüketme kabiliyetim var. Param var ama alamıyorum çünkü ürün yok. Şimdi her ikisinin bir arada yaşandığı bir süreç bence hiç uzak değil.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU