Kamyon şoförünün cezası 110 yıldan 10 yıla indirilince Kim Kardashian teşekkür etti

Rogel Aguilera-Mederos, 2019'da 4 kişinin ölümüne neden olan ölümcül araba kazası nedeniyle 110 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

Kim Kardashian, kamyon şoförüne merhamet gösterdiği için Colorado Valisine teşekkür etti (AP/YouTube)

Kim Kardashian, kamyon şoförü Rogel Aguilera-Mederos'un ölümcül bir araba kazası nedeniyle aldığı 110 yıllık hapis cezasını 10 yıla indirdiği için Colorado Valisi Jared Polis'e teşekkür etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yargıç A. Bruce Jones 13 Aralık 2021'de Aguilera-Mederos'u 2019'da Colorado otoyolunda gerçekleşen zincirleme araba kazasındaki rolü nedeniyle yüzyıldan fazla hapis cezasına çarptırdı. Aguilera-Mederos, 4'ü araçla adam öldürmek dahil 27 suçlamadan hüküm giydi.

O sırada 23 yaşında olan Kübalı göçmen Aguilera-Mederos kamyon şirketindeki işi için ABD'nin Denver kentinin yakınlarındaki Lakewood şehrindeki Interstate 70 karayolu boyunca 18 tekerlekli yarı römork kamyon kullanıyordu. Kamyon, frenleri arızalandıktan sonra 28 arabaya çarparak büyük bir patlamaya ve yoğun saatlerde trafikte mahsur kalan, evden işe giden 4 kişinin ölümüne neden oldu.

Kardashian geçen haftalarda Polis'in Aguilera-Mederos'un cezasını hafifletmesi için artan çağrıları destekledi. Kardashian, Aguilera-Medero'nun ulusal ve uluslararası çapta ilgi gören davasını "durumun ne olduğunu anlamak" için "derinlemesine incelediğini" söyledi.

Kardashian o dönem 271 milyon takipçisine hitaben paylaştığı gönderilerde şunları yazdı:

O [Aguilera-Mederos} sarhoş ya da [kaza anında] madde etkisi altında değildi. Aguilera-Mederos'un yarı römork kamyonunun frenleri arızalanmıştı.

Vali Polis perşembe (30 Aralık) Aguilera-Mederos'un hapis cezasını 10 yıla indirdi.

Polis, Aguilera-Mederos'a yazdığı ceza hafifletme mektubunda şunları yazdı:

110 yıllık cezanızın uzunluğu, ne eylemlerinizle ne de benzer suçlar için başkalarına verilen cezalarla gerçekten orantılı.

 

instagram.jpg

Kim Kardashian'ın Vali Polis'e kamyon şoförüne merhamet gösterdiği için teşekkür ettiği gönderisinin ekran görüntüsü (Instagram/@kimkardashian)

 

ABD hapishane reformunun sadık bir savunucusu olarak ortaya çıkan Kardashian kısa bir süre sonra resmi yürütme emrinin kopyasını paylaştı ve bir dizi Instagram hikayesinde Polis'e bu davadaki "empatisi ve liderliği" için teşekkür etti.

41 yaşındaki reality TV programı yıldızı Instagram'da şunları yazdı:

Yeni cezasının 10 yıl olmasıyla şimdi 5 yıl içinde eve dönüp oğlu ve eşiyle birlikte olma fırsatına sahip olacak. [Bu dava] zorunlu minimum cezaların neden işlemediğinin ve neden kaldırılması gerektiğinin açık bir örneğiydi.

Avukat olmak için okuyan Kardashian, yakın zamanda Kaliforniya'nın birinci sınıf hukuk öğrencileri sınavını ("baby bar" olarak da anılıyor) geçtiğini duyurdu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU