Hollywood yıldızları Trump-Rusya ilişkisini ele alan Mueller Raporu’nu canlandıracak

Rusya’nın seçimlere müdahalesini konu alan kapsamlı rapor özel bir okuma tiyatrosuyla ünlüler tarafından canlandırılacak

Hollywood yıldızları, Robert Mueller'in Rusların seçimlere müdahalesi hakkında hazırladığı raporu canlandıracak / Fotoğraf: The Independent

2016 seçimlerine Rusların müdahalesini konu alan Robert Mueller’in raporu Hollywood yıldızları tarafından okuma tiyatrosu şeklinde sahneye konacak.

Öne çıkan Hollywood aktörlerinin ve Broadway yıldızlarının yer alacağı gösteriye pazartesi günü Law Works ev sahipliği yapacak. Bu performansla özel savcının raporu ve ABD seçimlerine Rusya’nın müdahalesi hakkında farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü isimler arasında Zachary Quinto, Julia Louis-Dreyfus, Kevin Kline, John Lithgow, Annette Bening, Justin Long, Michael Shannon, Piper Perabo, Mark Hamil ve Sigourney Weaver yer alıyor.

Pulitzer ödüllü oyun yazarı ve aktör Robert Schenkkan’ın oluşturduğu gösterinin başlığı; The Investigation: A Search for the Truth in Ten Acts (Soruşturma: 10 Sahnede Gerçeği Arayış). 

 

 

Özel savcının Rusların müdahalesiyle alakalı yıllardır yürüttüğü soruşturma Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine çok yönlü bir biçimde müdahale ettiğini ortaya koymuştu. Bunun yanında rapor Donald Trump’ın soruşturma sırasında zorlaştırdığı en az 10 muhtemel vakanın da ana hatlarını açıklamıştı. 

Gösteriyi tiye alan bir internet sitesinde, Schenkkan’ın metninin “Mueller raporundan kopyalandığı” söyleniyor ve “Başkan Trump’ı sorumlu tutmak” için bir bağış butonu yer alıyor. 

Bağış sitesinde, “Mueller Raporu demokrasimizde bir dönüm noktasını temsil ediyor. Rapor mevcut ABD başkanının işlediği suçların muhtemel nedenini ortaya koyuyor ve Başkan Trump’ın kampanyası Rus hükümetinin mevcut başkanın lehine seçimlere müdahale edeceğini biliyordu” ifadeleri yer alıyor. 

Gösterinin yapımcılığını Abigail Disney, Susan Disney Lord ve Timothy Disney üstleniyor. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU