Trump'ın oğlundan tuhaf şaka: "Ghislaine Maxwell belki haftaya ölebilir"

Eski başkanın oğlu "Çok mu erken? Hayır, bir pedo (metinde geçen haliyle) veya azmettiricileri için asla çok erken değildir" ifadelerini kullandı

Henüz eski ABD Başkanı Donald Trump ya da oğlu Donald Trump Jr., Ghislaine Maxwell'le ilgili şaka hakkında yorum yapmadı (Instagram / @donaldjtrumpjr)

Donald Trump Jr., duruşmasında babasının adının defalarca geçmesine rağmen hüküm giymiş seks taciri Ghislaine Maxwell hakkında Instagram'da nahoş bir şaka yaptı.

Trump Jr., "Anısına" görsellerine benzer bir fotoğrafın üzerine "Ghislaine Maxwell, 1961 - önümüzdeki hafta gibi" diye yazdı.

Çarşamba günü Maxwell, eski erkek arkadaşı ve seks suçlusu Jeffrey Epstein'e istismar etmesi için reşit olmayan kızlar bulmak amacıyla siber uşaklaştırma yapmayla ilişkili birçok suçtan hüküm giymişti. Epstein yargılanmayı beklerken 2019'da hücresinde kendini asmış olmasına rağmen komplo teorisyenleri yıllardır ölümünün intihar olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Bu tür komplo teorisyenlerinin çoğu (kanıt olmadan) birinin, Epstein'i suçlarına ortaklık etmiş olabilecek güçlü arkadaşları hakkında susturmak için öldürdüğüne inanıyor. Trump Jr.'ın Maxwell'in de benzer bir sonla karşılaşacağını ima eden şakasının özünde de bu yatıyor gibi görünüyordu.

Eski ABD Başkanı'nın oğlu, görünüşe göre şakasının tatsızlığına dair yorumlar bekleyerek "Çok mu erken?" diye sordu.

Hayır, bir pedo (metinde geçen haliyle) veya azmettiricileri için asla çok erken değildir.

Trump Jr. gönderisinde babasının hem Epstein hem de Maxwell'le yakın olduğundan ve her ikisiyle birçok kez görüntülendiğinden bahsetmeyiyse ihmal etti. Maxwell'in duruşması sırasında Epstein'in özel uçağından alınan uçuş kayıtları, baba Donald Trump'ın uçakta en az 7 kez bulunduğunu ortaya koymuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı, herhangi bir yasadışı eylemle suçlanmadı ya da hakkında dava açılmadı. Fakat böylesi bir geçmiş, oğlunu gerçekten de Maxwell'in ölümü hakkında şaka yapmak şöyle dursun, onu eleştirme konusunda tuhaf bir duruma sokuyor ya da en azından diğerleri bunu böyle görebilir.

Maxwell, Temmuz 2020'de ilk defa tutuklandığında o zaman ABD Başkanı olan Trump, kendisiyle arasına mesafe koymamıştı.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Trump, "Açıkçası, esen kalmasını diliyorum" demişti.

Yıllar boyunca onunla sayısız kez karşılaştım, özellikle de Palm Beach'te yaşadığım ve sanırım onlar da Palm Beach'te yaşadığı için. Ama ne olursa olsun esen kalmasını diliyorum.

60 yaşındaki Maxwell, reşit olmayan çocukların seks ticareti ve bununla bağlantılı başka 4 suçtan daha hüküm giymişti. Her suç için azami ceza uygulanırsa 65 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

The Independent, yorum talebiyle hem eski ABD Başkanı Trump'a hem de Donald Trump Jr.'la iletişime geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU