Erdoğan: Bir kesim dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlarımızı ciddi zarar ettirdi

"Bu kesim yeni sinsilikler, yeni oyunlar peşinde koşsa da bu güven ve istikrar iklimini kökleştirmekte kararlıyız"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Erdoğan'ın "bir kesimin dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlara ciddi zararlar ettirdiğini" söylemesi dikkati çekti.

Erdoğan, Twitter’dan yayımladığı görüntülü mesajda “yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla temelli bir büyüme sürecine sokarak ekonomide de tarihi bir dönüşüm başlattıklarını” görüşünü dile getirdi.


"Döviz kurundaki dalgalanmayı ortadan kaldırdık"

“Altyapısını geçen 19 yılda ülkeye kazandırdıkları eser ve hizmetlerin oluşturduğu bu ekonomik dönüşümü kararlılıkla sürdürdüklerini” söyleyen Erdoğan, şunları aktardı:

Elbette her tarihi değişim gibi bu süreçte de sancılar, sıkıntılar, bedeller ortaya çıkmıştır. Türk ekonomisinin uzun süredir maruz kaldığı saldırılar sebebiyle bu tür beklenmedik sarsıntılarla karşı karşıya şüphesiz ki olacağız ama biz hazırlıklıyız. Nitekim döviz kurunda yaşanan ülkemiz ekonomisinin gerçekleriyle ve ilerleyişiyle uyumlu olmayan dalgalanmayı serbest piyasa kuralları çerçevesinde aldığımız tedbirler paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, işletmelerimizin, vatandaşlarımızın önlerini görerek, ekonomideki atılımımıza en yüksek katkıyı sağlayabilecekleri istikrar ve güven iklimini kalıcı kılmaktır. Her ne kadar dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlarımıza ciddi zararlar ettiren bir kesim kendi aklınca yeni sinsilikler, yeni oyunlar peşinde koşsa da bu güven ve istikrar iklimini kökleştirmekte kararlıyız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hayatın akışına uygun olmayan hadiseler yaşadık”

“Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız” şeklindeki ifadesini tekrarlayan Erdoğan, şunları söyledi:

 Ülkemizin bir süredir yaşadığı ve hayatın olağan akışına uygun olmayan siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik nice hadisenin gerisinde ülkemizi bu hedefinden uzaklaştırma gayesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle geride bıraktığımız her engel, bozduğumuz her tuzak, yırtıp attığımız her karanlık senaryo bizi büyük ve güçlü Türkiye'ye biraz daha yaklaştırmaktadır. Geçmişte bu ülkenin önünü siyasi istikrarsızlıkların sembolü haline gelen koalisyonlarla, darbelerle, vesayet düzeniyle, sosyal fay hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları artık işe yaramıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU