Bahçeli: Türkiye ekonomide yükseliş dönemindedir

“Normalleşme sağlanacak, ücret ve maaşlar makul seviyelerde artarak vatandaşlarımızı rahatlatacaktır”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin ekonomi konusunda bir yükseliş döneminde olduğu görüşünü dile getirdi ve “Normalleşme sağlanacak, ücret ve maaşlar makul seviyelerde artarak vatandaşlarımızı rahatlatacaktır” dedi.

MHP lideri, partisine yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesine açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sıcak para yoluyla enflasyon düşer mi?"

İktidarın hayata geçirdiği “kur korumalı TL mevduatı”nın başarılı olacağına dair inancı olduğunu söyleyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi:

Erken seçim olursa kur iner diyen birisine ne söylesek nafile. Zira gafile kelam nafile kelam. Kılıçdaroğlu’na bakarsak, bu model sürdürülemez. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte, buna bağlı zamların arka arkaya geleceğini söylüyor. 

Bir yanda faiz artışını eleştiriyor, sonra dönüp faizi niye indiriyorsunuz diye hezeyan nöbetleri geçiriyor. CHP’nin ekonomi anlayışı Duyun-u Umumiye mantığıyla aynıdır. Akıl hocaları bir dönemin karanlık isim Kemal Derviş ve onun çırağı Faik Öztrak’tır. Kur artmasın gerekçesiyle, “faizler yükseltilmiş” olsaydı, bu yükselen faizin vatandaşlarımıza, üretim yapımıza, ekonomik sisteme ağır bir külfeti olmayacak mıydı?   

Hala sıcak para yoluyla kurun baskılanacağı ve bu kanalla enflasyonun düşeceği mi zannediliyor?  Bundan sonra asıl gündem ve hedef döviz kurunu stabilize etmektir. Bunun çaresi de cari açığı fazlaya çevirmek, bir başka ifadeyle borç stokunu aşağıya çekmektir. Türkiye 2022 yılında cari açık sorununu aşacaktır. İhracattaki muazzam artış bunun habercisidir. 

“CHP’nin tek gayesi karamsarlığı yaygınlaştırmaktır” iddiasında bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:

İş bilmezler, dert bilmezler, bir yaraya merhem olmayı bilmezler. Tek yaptıkları fitne fesat. Döviz kuru yükselince sevinenlerin 20 Aralık itibariyle kur düşünce aynı şekilde yüzleri de düşmüştür. CHP’nin, İP’in, HDP’nin hevesleri kursaklarında kalmıştır. 

Türkiye ekonomide yükseliş dönemindedir. Normalleşme sağlanacak, ücret ve maaşlar makul seviyelerde artarak vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. 

Bahçeli ayrıca “Market ve mağazaların yeni durum karşısında fiyat etiketlerini aşağı yönlü güncellemesi hayat memat meselesidir” dedi.

 

Türkgün, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU