Anthony Fauci, ABD tarihinde bir kamu çalışanının hak kazandığı en yüksek emeklilik paketini alacak

Dr. Fauci, 55 yıldır ABD'de kamu görevlisi olarak çalışıyor

Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray'daki bir bilgilendirme toplantısında konuşurken (AP)

Muhtemelen Anthony Fauci, 350 bin doları (yaklaşık 4,5 milyon TL) aşan yıllık ödemeyle, ABD tarihindeki en yüksek kamu çalışanı emeklilik paketini alacak.

Forbes'un haberine göre Noel arifesinde 81 yaşına giren ve ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanlığını yürüten Dr. Fauci'nin emeklilik maaşı ve ek ücretleri, yıllık yaşam maliyeti düzenlemeleri üzerinden artmaya devam edecek.

Bulaşıcı hastalıklar alanının en yetkili uzmanı, ABD yönetiminde 55 yıllık kariyere sahip ve en yüksek ücretli federal çalışanlardan biri. Aynı zamanda Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün de direktörlüğünü yürütüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020'de Dr. Fauci'ye 434 bin 312 dolar (yaklaşık 5,7 milyon TL) maaş ödenmişti. Bu, 2019'daki 417 bin 608 dolarlık (yaklaşık 5,5 milyon TL) maaşından yüzde 4 daha fazlaydı.

Dr. Fauci, Ocak 2000'de "tam zamanlı uzatılmış aktif görevdeki memurlardan" oluşan Hazır İhtiyat Birlikleri'ne atanmıştı.

Bununla birlikte 2004'te George W. Bush yönetimi döneminde uygulanan "kalıcı ücret düzenlemesi"yle Dr. Fauci'nin maaşında ciddi artış yapıldığı bildirilmişti.

ABD Personel Yönetim Ofisine göre Dr. Fauci'nin hizmetine eş değerde hizmeti bulunan kamu çalışanları, emekliliklerinde hastalık izni kredisiyle beraber yüksek-3 ortalama maaşın yüzde 80'ini alabiliyor.

Ayrıca büyük ihtimalle Dr. Fauci, federal yönetimin 10 yıl hizmet veren çalışanlara ödediği bir yıllık maaşı almaya da hak kazanacak. Çalışanlar, "her yıl için yüksek-3 ortalama maaşın (hizmette geçirilen herhangi ardışık üç yıl boyunca kazanılan en yüksek ortalama asıl maaş) yüzde ikisini almaya hak kazanıyor".

Forbes, Dr. Fauci'nin son üç yıldaki maaşını kullanarak "Federal hizmeti 2020 mali yılının sonunda bırakmış olsaydı, en yüksek üç yıllık ortalamasının (yüzde) 80'inin hesabıyla, kendisi yıllık 333 bin 745 dolar (yaklaşık 4,4 milyon TL) artı yaşam maliyeti artışları kadar para alacaktı" tahminde bulundu.

Dr. Fauci'nin 2021 ve 2022 maaşlarının önceki yıllarla aynı hatta daha yüksek olması bekleniyor.

Ancak Dr. Fauci'nin yakın zamanda emekli olmayı düşünmüyor gibi görünüyor.

Dr. Fauci, ABC News'a yaptığı açıklamada, "Bunu kontrol altına alana kadar bundan uzaklaşmam mümkün değil. Yani, yaptığımız işin amacı bu. Bu - bu bizim hayattaki görevimiz. Bunun orta yerindeyken çekip gitmeyeceğim" demişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU