Trump yazar Carroll’a tecavüz ettiği iddiasını yalanladı: Tipim değil

Carroll: Onun tipi olmadığım için mutluyum

Trump daha önce de onlarca kadın tarafından cinsel tacizle suçlamıştı / Fotoğraf: AP

Donald Trump, yazar E Jean Carroll’a tecavüz ettiği iddiasını “Tipim değil” diyerek yalanladı.

Yazar Carroll, Trump’ın 1990’ların ortalarında bir mağazanın soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini iddia etmiş, pazartesi günü katıldığı CNN yayınında da olayın detaylarından bahsetmişti. Carroll, “Yüzde 100 benim isteğim dışında gerçekleşti. Mücadele ettim ve sonra kaçtım” diye konuştu.

The Hill gazetesine açıklamada bulunan Trump, Carroll’ın “tamamen yalan söylediğini” iddia etti. Trump şu ifadeleri kullandı:

Çok saygılı bir şekilde ifade edeceğim. Birincisi, benim tipim değil. İkincisi, böyle bir şey asla olmadı. Asla olmadı, tamam mı?

Carroll hakkında hiçbir şey bilmediğini ileri süren Trump, daha önce verdiği röportajlarda da yazarla hiç bir araya gelmediğini iddia etmiş ancak ikilinin birlikte görüldüğü bir fotoğraf ortaya çıkmıştı.

 

 

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kadın hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Onunla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. İnsanların böyle açıklamalar yapabilmesi korkunç bir şey.

Carroll, 1995 ya da 1996’da Manhattan’da bir mağazada dostça başlayan karşılaşmanın “büyük bir mücadeleyle” sonuçlandığını söylemişti. Carroll’ın, Trump’la ilgili iddiaları, yazarın yakında çıkacak ve hayatı boyunca karşılaştığı “iğrenç erkekleri” anlattığı yeni kitabında da yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carroll, CNN’den Anderson Cooper’a yaptığı açıklamada, Trump’ın tipi olmadığı için mutlu olduğunu söyledi.

Carroll, olayın yaşandığı sırada soyunma odası yakınlarında hiçbir görevli olmadığını ve polise başvurmadığını belirtti. 
 


2016 başkanlık kampanyası sırasında da onlarca kadın Trump’ı cinsel tacizle suçlamıştı. Trump iddiaları reddetmiş ve kadınların yalan söylediğini ileri sürmüştü.

Diğer yandan Trump kendisini tacizle suçlayan bir kadın için “tipim değil” ifadesini ilk kez kullanmıyor.

ABD Başkanı 2016’da yaptığı açıklamada kendisine 2005’te cinsel saldırıda bulunduğunu iddia eden bir kadın için “Yalan söylüyor! Ona bir bakın. Hiç sanmıyorum” demişti.

Bir başka kadının 1980’lerin başında bir uçakta Trump’ın cinsel tacizine uğradığını iddia etmesinin ardından ABD Başkanı, “İnanın bana, ilk tercihim o olmazdı” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, yazar Carroll’ı siyasi işbirliğiyle suçlayarak “Demokrat Parti’nin Bayan Carroll’la ya da New York dergisiyle çalıştığına dair bilgisi olanlar lütfen en kısa sürede bizi bilgilendirsin” dedi.

Carroll, CNN’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ortaya çıkan 16 kadın için de aynı şeyi yapıyor, inkar ediyor. Saldırıyor ve tehdit ediyor. Sonra herkes unutuyor. Sonra bir sonraki kadın ortaya çıkıyor. Bundan sıkıldım. Bu cinsel şiddet kültürünü değiştirmeliyiz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU