AK Parti'li Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun "dinleme" iddiasına tepki: Bu tipik bir fitne siyaseti, iddiasını ispat etmelidir

Kılıçdaroğlu'nun "dinleme" iddiasıyla ilgili Çelik, "Ne ortaya bir belge koyuyor, ne gidip savcılara suç duyurusunda bulunuyor" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK ve MYK toplantıları sonrası basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar" iddiasını değerlendiren Çelik, "Ne ortaya bir belge koyuyor, ne gidip savcılara suç duyurusunda bulunuyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu konuda herhangi bir kanıt ortaya koymadığını belirten Çelik, "Bir parti genel başkanı belli bir meşruiyet alanı içerisinden konuşmalıdır. Nihayetinde bu kurumlarda çalışanlar büyük fedakarlıkla memleketin güvenliğini sağlıyorlar. Beni dinliyorlar, belediye başkanlarımı dinliyorlar dediğinizde tipik bir fitne siyaseti. Bu iddiasının arkasına hangi belgeyi koymuş? Bu gayriciddidir. Herhangi bir partinin genel başkanına asla ve asla yakışmaz" diye konuştu.

Çelik, bir partinin genel başkanının daha dikkatli dil kullanması gerektiğini savunarak şöyle devam etti:

Bu şekildeki savruk iddialar, gayriciddiliği aşmış iddialardır. Bu iyi sonuçlar doğuracak yaklaşım değildir. Biraz daha kaliteli siyaset üretmek lazımdır. Tabii ki siyaset bir mücadele alanıdır ama bunu meşruiyet alanı içerisinde argümanlarınızla yapabilirsiniz. Şimdi çıkıp bunu ispat etmelidir. Bu demokratik siyaset olmuyor, iftira siyaseti oluyor. Biraz daha sorumlu yaklaşıma davet ediyorum kendisini. Bu sadece kurumları hedef alan yıkım siyasetidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU