Erdoğan: 2053 vizyonunun temellerini güçlü bir şekilde atacağız

Erdoğan konuşmasında, "Türkiye'nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz. Milletimizin her bir ferdini bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

Pirinkayalar Tüneli ile bilgi veren Erdoğan, ”Tünelin Güney ve Doğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecektir. Bağlantı yoluyla birlikte toplam uzunluğu 3, 4 km yaklaşan bu proje Erzurum- Artvin arasındaki insan ve ürün trafiğinin hızlı, güvenli, kesintisiz şekilde sürmesini temin edecektir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Her ikisi de yüksek turizm potansiyeline sahip Erzurum ile Artvin ilerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması beraberinde yeni fırsatları da getirecektir. Erzurum ve Artvin Havalimanları ile Artvin Limanı'nı birbiri ile entegre edecek bu tünel her iki şehir üzerinden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye altyapısı ile hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir"

Birçok alanda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin çehresini değiştirecek adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu yatırımları asıl büyük atılımlarımızın alt yapısı olarak planladık ve hayata geçirdik. Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında. Hem en kapsamlı hem en yeni, hem de en modern kalkınma altyapısına sahip devlet olarak öne çıkmaktadır. Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin köklerinden sarsıldığı yeni bir düzenin doğuşunun sancılarının çekildiği bir dönemde Türkiye bu altyapısı ile hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek küresel yönetim sisteminde daha etkin söz sahibi kılmaktır" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin her bir ferdini bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum"

"Ülkemizi, 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız" ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

İşte bunun için burada sadece bir tünel açmıyoruz burada aynı zamanda Türkiye'nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz. Milletimizin her bir ferdini bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum. Girişimci, daha çok yatırım yaparak sanayicimiz daha çok üreterek, işçimiz daha çok çalışarak, esnafımız daha güzel hizmet vererek, nakliyecimiz daha çok sefer yaparak, ihracatçımız daha çok mal satarak, memurumuz daha iyi hizmet sunarak velhasıl her birimiz işimizi daha iyi yaparak bu mücadeledeki yerimizi almalıyız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU