AK Partili Yeneroğlu ile CHP'li Kaftancıoğlu'nun "MHP konvoyu" tartışması

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun, MHP'nin Mehter Marşı ile İstanbul'a giriş videosuna atıf yaptığı paylaşımına Yeneroğlu yanıt verdi

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptığı Twitter paylaşımına AK Partili Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan yanıt geldi.  

MHP, 23 Haziran seçimi için resmi Twitter hesabından, Bahçeli'nin konvoyunun İstanbul'a giriş videosunu Mehter Marşı ile paylaşmıştı. 
 


Canan Kaftancıoğlu, çok konuşulan bu videoyu görüntüleri geri sararak İzmir Marşı ile paylaştı.
 


AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Kaftancıoğlu'nun paylaşımına şu yanıtı yazdı: Sn. @ccanannnnnn, daha iki gün tahammül edemediniz ve yine bildik kadim ezberlere başladınız. Vatandaşlarını düşman gören ve hiçbir zaman demokratik eşitliği kabullenmemiş bu anlayış Türkiye'ye on yıllarca çok çektirdi. Ne zaman aşacaksınız bu kini, bu nefreti? 
 


Kaftancıoğlu Yeneroğlu'na yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Twitter'dan "Sn. @myeneroglu siyaseti kinle, nefretle, hedef göstermeyle değil hicivle,

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

gülümsemeyle yapalım diye paylaştığım bu videodan çıkardığınız yorumlarınıza katılmam mümkün değildir.Videoda vatandaş değil düşmanlaştıran anlayış hedef gösterilmeden hicvedilmiştir. Vatandaşı ayrıştırma, düşmanlaştırma,iftira ve montajlarla siyasetçileri hedef gösterme ve belki de en önemlisi nefret söylemi kullanmayı alışkanlık haline kimlerin getirdiğini görmek isterseniz eğer mensubu olduğunuz partiye ve ittifakınıza bakmanız yeterli olacaktır. Saygılarımla" 
 

 

Yeneroğlu ile Kaftancıoğlu'nun yazışması, AK Partili vekilin "İstanbul ne yeniden fethedilmesi gereken, ne de bozulmuş düşmanların yel gibi kaçtığı bir yer. Bu sebeple kazandık öz güveni sevinç sarhoşluğuna dönüşmesin. Rakiplerinizi düşmanlaştırmadan da sevinebilirsiniz. Böylece geçmişten ders çıkardığınızı da gösterirsiniz" yanıtı ve Kaftancıoğlu'nun "Benzer hassasiyetleri farklı siyasi kimliklerin konuşabiliyor olması bile başlı başına bir kazanımdır." paylaşımyla devam etti. 
 

 


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU